Judecătorul din dosarul Băneasa a dat în judecată CNSAS direct de la Psihiatrie

Fostul judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, cel care a „măcelărit” dosarul Băneasa, a dat în judecată Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității direct de pe patul Spitalului Obregia. El se ascundea acolo de procurorii SIIJ, internarea fiind făcută sub pretextul că este bolnav psihic, potrivit cetateanul.ro.

RomaniaTV.net
11 feb. 2020, 12:28
Judecătorul din dosarul Băneasa a dat în judecată CNSAS direct de la Psihiatrie

Tudoran vrea ca CNSAS să-i dea adeverință de necolaborare cu Securitatea. Dosarul are termen de judecată pe 16 martie 2020.

Motivarea de la Psihiatrie a plagiat rechizitoriul procurorilor

Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, fost judecător al Curții de Apel București, a căpătat o tristă celebritate după ce a decis confiscarea terenurilor din Băneasa ale Universității de Știinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV), încălcând grav dreptul de proprietate privată.

La fel de grav este că judecătorul a ticluit motivarea sentinței în care a soluționat latura civilă din dosarul Băneasa (mare parte copiată cuvânt cu cuvânt din rechizitoriul procurorilor), dintr-o rezervă a Sanatoriului din Predeal, unde se internase pentru a fugi de o anchetă penală a Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

La data respectivă, Ion-Tudoran nici măcar nu mai era judecător, decretul de pensionare a acestuia fiind publicat în Monitorul Oficial.