Judecătorul Ionuţ Matei, candidat unic la postul de vicepreşedinte ICCJ

Judecătorul Ionuţ Matei este singurul candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, au declarat marţi pentru Agerpres surse judiciare.

RomaniaTV.net
15 oct. 2013, 15:54
Judecătorul Ionuţ Matei, candidat unic la postul de vicepreşedinte ICCJ

Potrivit surselor citate, Matei este singurul judecător care s-a înscris pentru postul de vicepreşedinte al Instanţei Supreme până la sfârşitul programului Registraturii de la CSM, în termenul stabilit pentru depunerea candidaturilor, însă anunţul oficial va fi făcut după ce va fi exclusă posibilitatea transmiterii unei candidaturi şi prin poştă.

Procedura pentru ocuparea unui post de vicepreşedinte al ÎCCJ a fost reluată după ce anterior niciunul dintre candidaţi nu a întrunit numărul necesar de voturi ale membrilor Secţiei pentru judecători a CSM pentru a se înainta propunere către şeful statului.

Conform calendarului postat pe site-ului CSM, până pe 14 octombrie a fost termenul de depunere a candidaturilor iar între 15 şi 31 octombrie Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii va verifica dacă judecătorii care şi-au depus candidaturi au făcut parte din serviciile de informaţii înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea şi va comunica rezultatul.

Pe 17 octombrie se vor publica pe site proiectele de candidatură, iar în perioada 15 – 31 octombrie Direcţia resurse umane şi organizare va verifica înscrisurile depuse la dosarele de candidatură şi va solicita completarea acestora, după caz.

Între 31 octombrie şi 6 noiembrie se va elabora Nota Direcţiei resurse umane şi organizare de prezentare a candidaturilor şi a documentelor ataşate în susţinerea acestora iar pe 11 noiembrie candidaturile vor fi analizate de Secţia pentru judecători a CSM şi se vor formula propuneri de numire în funcţia de vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în 11 septembrie, că judecătoarele Nela Petrişor şi Rodica Aida Popa nu au obţinut numărul necesar de voturi pentru a fi propuse în această funcţie, urmând să fie reluat concursul.