Judecătorul Stan Mustaţă, practici de tip mafiot. Cum îşi trimitea „prietenii” să-i negocieze mita

Judecătorul Stan Mustaţă le dădea interlopilor bileţele cu numele celor pe care îi putea favoriza în instanţă. Interlopii mergeau apoi şi negociau mita în numele magistratului, potrivit unor surse juridice citate de România TV. Procurorii DNA au suspiciuni că Mihai Stoica şi Dan Voiculescu s-ar număra printre favorizaţii judecătorului. Întregul dosar a plecat de la denunţul unui om politic.

RomaniaTV.net
29 apr. 2014, 16:06
Judecătorul Stan Mustaţă, practici de tip mafiot. Cum îşi trimitea „prietenii” să-i negocieze mita

Judecătorul Stan Mustaţă de la Curtea de Apel Bucureşti a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, arestarea magistraţului urmând să fie decisă, culmea ironiei, de Curtea de Apel Bucureşti. 

Procurorii DNA îl acuză pe judecătorul Stan Mustaţă că a cerut bani, în mai multe rânduri, de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da soluţii favorabile acestora, printre care şi de la Mihai Stoica, pentru a-i anula acestuia condamnarea primită în dosarul transferurilor din fotbal.

În acelaşi dosar au fost puse sub acuzare alte trei persoane, care intermediau mita: Mariana Curea, grefier la Curtea de Apel Bucureşti, Ion Boraciu şi Florian Alexandru.

„În cauză, există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în cursul anului 2013, Mustaţă Stan, Boraciu Ion şi Alexandru Florian au constituit un grup infracţional organizat, gruparea fiind sprijinită de Curea Mariana, în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară, urmărind obţinerea de beneficii materiale. În acest context, în perioada octombrie 2013 – aprilie 2014, membrii grupului au accesat informaţii cu caracter confidenţial din dosarele penale aflate pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea identificării şi contactării mituitorilor şi cumpărătorilor de influenţă, în scopul pretinderii de la aceştia a unor foloase materiale, în schimbul obţinerii unor hotărâri judecătoreşti favorabile”, susţine DNA într-un comunicat de presă.

Stan Mustaţă este convins că propunerea de arestare preventivă i se trage de la Dan Voiculescu.

„Mi-a zis că nu ştiu ce prieten de-al meu s-a întâlnit cu nu ştiu ce prieten de-al lui, al lui Voiculescu, şi ca s-a promis că ar urma să…”, a declarat judecătorul Mustaţă. 

Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de România TV, mita era negociată într-un apartament din Colentina deţinut de unul dintre complici. Judecătorul venea cu numele unor inculpaţi scrise pe bileţele, propunea să-i scape de închisoare şi îşi trimitea prietenii să-i negocieze mita.

„Nu s-a intervenit pentru nimeni, nu s-a luat niciun ban, nu s-a intervenit absolut nimic”, a declarat Florian Alexandru.

Mihai Stoica şi Dan Voiculescu s-ar fi numărat printre cei vizaţi de judecătorul Stan Mustaţă.

„Eu vreau să vă spun că nu îl cunosc pe Mustaţă, că nu am prieteni care îl cunosc. (…) Am semnat azi şi am trimis o sesizare la Parchetul General în care l-am rugat pe domnul procuror general dacă consideră că dacă e cazul să facă o ancheta la DNA. Nu e Dumnezeu pe Pământ, e o instituţie a statului care trebuie să dea şi ea socoteală dacă face lucruri generale”, a declarat Dan Voiculescu, într-o conferinţă de presă.

În dosarul în care judecătorul Stan Mustaţă este acuzat că a luat mită pentru a-l scăpa pe Mihai Stoica de condamnarea din dosarul transferurilor, a fost reţinută şi o grefieră de la Curtea de Apel Bucureşti. CSM a avizat pozitiv propunerea de arestare preventivă a judecătorului. Pe lângă Voiculescu şi Meme Stoica, Mustaţă l-a judecat de-a lungul timpului şi pe Radu Mazăre, în dosarul retrocedărilor ilegale, proces aflat la Curtea de Apel Bucureşti de aproape 6 ani.