Judeţul care ar putea renunţa la obligativitatea măştii în şcoli: „Sperăm ca luni va fi luată o astfel de decizie”

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, propune ca purtarea măștii în școli generale să fie facultativă la nivel local, scrie Mediafax.

RomaniaTV.net
19 sept. 2020, 16:59
Judeţul care ar putea renunţa la obligativitatea măştii în şcoli: „Sperăm ca luni va fi luată o astfel de decizie”

Borboly Csaba declară că va propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Harghita ca purtarea măștii în școli generale să fie facultativă la nivel local.

Sperăm ca luni, la nivelul comitetului va fi luată o astfel de decizie privind regulile care trebuie aplicate în instituțiile de învățământ”, a spus Borboly.

În județul Harghita, de la debutul epidemiei COVID-19 în România și până în prezent, au fost confirmate cu noul virus un număr de 876 de cazuri, din care cinci în ultimele 24 de ore.

Emoţionant! Ce au scris elevii unei şcoli când învăţătoarea le-a cerut un text despre toamnă. „Cred că totul va fi bine!”

Raed Arafat, mesaj pentru părinţii şi bunicii care nu poartă mască

Șeful DSU a declarat la Digi24 că părinții și bunicii care iau copiii de la școală îi derutează pe elevi dacă ei nu respectă regulile din școală.

Este un aspect clar. La poarta școlii, trebuie respectate regulile care se respectă și în școală. În școală, copilul este supus unor reguli clare. Copiii respectă regulile în cea mai mare parte. La poarta școlii, trebuie și părinții, și bunicii să păstreze aceeași regulă, altfel și pentru copil e greu să explici de ce la școală respectă și când iese nu mai respectă, pentru că cel care vine să îl ia nu respectă. Trebuie regulile să fie regulă generală. Să înțeleagă părinții că au de respectat reguli de distanțare, portul măștii și la poarta școlii.

Îl derutează pe copil acest lucru. Copilul pune întrebări când vede diferența și va întreba de ce trebuie să respect în școală și afară nu. Și acasă nu e regula, nici la vecini. Copilul vede aceste lucruri și începe să pună întrebări.

Trebuie să respecte regulile și la poarta școlii, și copilul, și adultul. E mai îngrijorător, fiind o zonă în care adulții transmit între ei. Orice modalitate prin care putem să reamintim, într-un mod frumos, că trebuie respectate regulile, trebuie să îl facem. Credem sau nu în măsurile luate, sunt reguli care trebuie să fie respectate„, a declarat Raed Arafat.