Julian Assange ar putea fi arestat în câteva ore. Ecuadorul pregăteşte expulzarea sa din Ambasada de la Londra

Ambasada Ecuadorului la Londra este dispusă să îl expulzeze pe Julian Assange într-un termen de "câteva ore până la câteva zile", folosind ca pretext scurgeri de informaţii într-un scandal de corupție, scrie WikiLeaks, care citează o sursă de rang înalt din țara sud-americană.

RomaniaTV.net
05 apr. 2019, 08:26
Julian Assange ar putea fi arestat în câteva ore. Ecuadorul pregăteşte expulzarea sa din Ambasada de la Londra

Guvernul lui Lenen Moreno, care s-a arătat în mai multe rânduri deranjat de șederea prelungită a lui Julian Assange la ambasada Ecuadorului din Marea Britanie, va folosi așa-zisa scurgere din dosarul INA Papers, ca pretext pentru a-l scoate pe acesta din sediul misiunii diplomatice din Londra, scrie WikiLeaks. Sursa adaugă că guvernul ecuadorian a întocmit deja documentele de expulzare a lui Assange şi le-a remis autorităţilor britanice, astfel că jurnalistul ar putea fi arestat imediat ce ar părăsi ambasada.

Scandalul INA Papers la care se face referire îi implică pe preşedintele Ecuadorului, Leo Moreno şi compania chineză Sinohydro, în legătură cu construcţia hidrocentralei Coca Codo Sinclair. Ca efect al înţelegerii, 18 milioane de euro ar fi fost depozitaţi într-un off-shore din Panama.

Preşedintele Moreno, care a negat totul, i-a atacat vehement, marţi, pe Assange şi WikiLeaks, acuzându-i că i-au spart telefonul şi i-au accesat „fotografii din dormitor, de la masă şi au aflat ce face soţia mea şi ce dansează fiica mea şi prietenele ei”.