Julian Assange are probleme grave de sănătate: „Are probleme cu inima şi o infecție cronică la plămâni”

Fondatorul WikiLeaks, australianul Julian Assange, are probleme grave de sănătate, suferind printre altele de o infecție la plămâni de lungă durată, a declarat vineri mama lui pentru presa australiană, înainte de publicarea unui raport privind detenția sa de către un grup de lucru al ONU, relatează DPA.

05 feb. 2016, 08:50
Julian Assange are probleme grave de sănătate: „Are probleme cu inima şi o infecție cronică la plămâni”

„Corpul îi cedează într-o asemenea măsură încât acum are probleme cu inima, o infecție cronică la plămâni și o durere severă de umăr”, a declarat Christine Assange pentru postul de radio ABC.

Ea a mai spus că fiul ei a văzut de foarte puține ori lumina soarelui de când s-a refugiat în ambasada Ecuadorului din Londra în 2012. Ecuadorul i-a acordat azil pentru a putea evita extrădarea sa în Suedia, unde este inculpat pentru agresiune sexuală.

Citeşte şi: Procurorii suedezi RENUNŢĂ la o parte din acuzaţiile fondatorului WikiLeaks, Julian Assange

Medicii au dispus efectuarea unui RMN și o oră pe zi de plimbări în aer liber, a spus ea, dar „guvernul britanic a refuzat”.

Din 2014, au existat diferite informații privind starea de sănătate a fondatorului WikiLeaks.

The Daily Telegraph cita în iulie 2014 o sursă din cadrul WikiLeaks care afirma că are un ritm cardiac neregulat, o tuse cronică și tensiune arterială ridicată. De asemenea, autoritățile ecuadoriene au cerut eliberarea temporară a lui Assad pentru investigarea durerii sale de umăr.

Citeşte şi: Julian Assange acuză Google că a claborat cu serviciile secrete americane

Până acum însă problemele sale de sănătate nu au fost confirmate din surse independente, notează DPA.

Un grup de lucru al ONU urmează să publice un raport vineri care va evalua dacă Assange este deținut ilegal în Marea Britanie, notează Agerpres.