Jumătate din populaţia Galaţiului, fără apă din cauza gerului

Jumătate din populaţia oraşului Galaţi a rămas fără apă, din noaptea de duminică spre luni, după ce pompele cu care care se captează apa din Dunăre au fost acoperite de gheaţă.

RomaniaTV.net
30 ian. 2012, 11:15
Jumătate din populaţia Galaţiului, fără apă din cauza gerului

„Debitul scăzut al Dunării şi temperaturile extrem de reduse din ultimele zile au condus la producerea de zai pe cursul fluviului, fapt care a a generat blocarea Prizei Dunăre (n.r. – locul în care se află pompele de captare a apei din Dunăre) şi diminuarea debitului de apă brută furnizat de ArcelorMittal către societatea noastră. Prin urmare, Uzina de Apă nr. 2 funcţionează în regim de avarie, iar în cartierele Micro 16, 17, 18, 19, 20 şi 21, Ţiglina l şi ll, Mazepa l şi ll, Centru şi Port a fost sistată alimentarea cu apă potabilă şi cu apă caldă de consum”, au anunţat reprezentanţii societăţii Apă Canal, potrivit Mediafax.

Reprezentaţii ArcelorMittal Galaţi, societatea care exploatează pompele, au anunţat că s-a intervenit de luni dimineaţă cu un remorcher a cărui elice este acţionată permanent, astfel încât să nu se mai poată forma gheaţa, iar în zonă a fost adusă şi o barjă pentru a se crea un fel de baraj care să nu mai permită zaiurilor să ajungă la pompe.

Conform surselor citate, la ora transmiterii acestei ştiri situaţia fusese remediată, iar toate cele patru pompe de captare a apei funcţionează normal, însă până la reluarea alimentării cu apă rece şi caldă va mai dura câteva ore.

Conducerea societăţii Apă Canal a dat asigurări că reluarea furnizării apei potabile în condiţii normale se va face luni, între orele 15.00-16.00, iar alimentarea cu apă caldă menajeră va fi reluată până la ora 18.00.