Jumătate din populaţia României are imunitate în faţa COVID-19. Când va fi atinsă imunitatea colectivă

Dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de imunizare împotriva COVID-19, a anunţat joi că în România, în acest moment "avem 50% din populaţie care are un grad de imunitate fie prin boală, fie prin vaccinare".

30 sept. 2021, 21:06
Jumătate din populaţia României are imunitate în faţa COVID-19. Când va fi atinsă imunitatea colectivă

Colonelul Valeriu Gheorghiţă a explicat cum s-a ajuns la situaţia în care jumătate din populaţia României are imunitate în faţa COVID-19.

„Avem 50% din populaţie care are un grad de imunitate fie prin boală, fie prin vaccinare. Cred că vorbim de 50% la nivel naţional.

Sunt judeţe care peste 60%. În Bucureşti, rata de acoperire vaccinală este de 51% şi cu toate aceaste vedem că un număr mare cazuri sunt generate. E vorba doar de vaccinare 51% şi cu cei trecuţi prin boală ar fi 70%”, a declarat Dr. Valeriu Gheorghiţă, la Alephnews.

Întrebat cum se explică atunci numărul mare de infecţii din această perioadă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a explicat că între cauze se numără „densitatea mare populaţională şi interacţiune crescută”, ceea ce fac ca „expunerea la infecţie să fie repetată”.

Citeşte şi: Ce măsuri suplimentare vor fi luate dacă ajungem la 20.000 de cazuri pe zi. Cseke Attila, precizări de ultim moment!

Jumătate din populaţia României are imunitate în faţa COVID-19. Când ajungem la imunitatea de turmă

Întrebat la ce procent va ajunge România la imunitatea de turmă, Dr. Gheorghiţă a afirmat că „în cazul variantei delta, pragul este mai sus”

„În cazul variantei delta, pragul este mai sus. Vorbim de peste 80% ar trebui să avem o rată de imunitate colectivă”, a menţionat preşedintele CNCAV.

Citeşte şi: Bilanț vaccinare 30 septembrie. Numărul persoanelor vaccinate rămâne scăzut în ziua în care România atinge un nou record la cazuri de infectare

România este în cel mai negru scenariu în ceea ce priveşte valul patru al pandemiei de COVID-19. Tot mai multe judeţe au intrat în scenariul roşu şi multe localităţi au trecut de pragul de incindeţă 7.5. Grupul pentru Comunicare Strategică a comunicat joi peste 12.000 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2. Cele mai multe noi infectări sunt la Bucureşti – 2300 în 24 de ore. La ATI sunt 1364 internaţi de pacienţi.

Până astăzi, 30 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.233.668 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.575 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.118.816 pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 30 septembrie. Peste 12.000 de cazuri noi COVID în 24 de ore. Un bebeluş şi un băiat de 7 ani sunt printre cei 176 de morţi