Jumbo se extinde în România. Trei noi hipermarketuri se deschid până în 2023

Jumbo, retailerul grec de jucării și decorațiuni, își pregătește extinderea în România. Până la finalul lui 2023 vor mai apărea trei noi hipermarketuri în țară.

12 iul. 2022, 09:17
Jumbo se extinde în România. Trei noi hipermarketuri se deschid până în 2023

Jumbo are, în momentul de față, 15 hipermarketuri în România. Dintre acestea patru sunt în București-Ilfov și câte unul în Timișoara, Oradea, Arad, Ploiești, Pitești, Constanța, Suceava, Bacău, Brăila, Brașov și Craiova, ultimul deschis toamna trecută.

Următorul hipermarket va fi deschis la Sibiu, iar compania e de părere că va fi inaugurat până la Crăciun.

Jumbo anunțase inițial că deschide un hipermarket la Iași în acest an, dar ulterior și-a regândit planurile. Lansarea a fost amânată pentru anul viitor, potrivit Profit.

Și magazinul online optimizat pentru piața românească va fi lansat tot în 2023. Acesta a fost anunțat încă dinaintea pandemiei.

Vânzările Jumbo în România au scăzut cu 7% în prima jumătate a anului comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021. Cererea a revenit puternic după relaxarea restricțiilor din pandemie. Vânzările au scăzut cu aproximativ 4% în ritm anual, iar în luna mai a existat un declin de 6%. Jumbo România a raportat scăderi în fiecare lună din acest an.

Citește și Cât câștigă un angajat de la Jumbo România pe lună

Citește și Două magazine Jumbo din Bucureşti, amendate cu peste 100.000 de lei de Protecţia Consumatorilor. Ce nereguli au fost găsite