Junker: „Să spunem că totul merge rău nu este exact, să spunem că totul e bine, nu e complet”

Summitul de la Sibiu a arătat "nu doar o unitate de faţadă, ci una solidă", a declarat, joi, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi preşedintele Klaus Iohannis.

RomaniaTV.net
09 mai 2019, 16:43
Junker: „Să spunem că totul merge rău nu este exact, să spunem că totul e bine, nu e complet”

Jean-Claude Juncker a mărturisit că a dorit să îi facă pe cei ce au participat la summitul informal al şefilor de stat şi de guvern să se îndrăgostească de Sibiu.

„Este un Consiliu care a arătat nu doar o unitate de faţadă, ci una solidă”, a mărturisit Juncker.

Juncker a făcut un scurt bilanţ al evoluţiilor economice în Uniunea Europeană şi a avut o concluzie: „Să spunem că totul merge rău nu este exact, să spunem că totul e bine, nu e complet”. 

Iohannis, Merkel şi liderii europeni, aplaudaţi de mii de oameni care au înfruntat ploaia

Preşedintele Klaus Iohannis, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi ceilalţi oficiali europeni au fost aplaudaţi de mii de oameni care au aşteptat ore în şir în ploaie.

Mulţi dintre oficialii europeni care au fost prezenţi al Summitul UE au salutat mulţimea adunată în Piaţa Mare din centrul Sibiului înainte să urce în maşini.

Sibienii şi turiştii strânşi în Piaţa Mare aşteaptă şi spectacolul celor de la Junii Sibiului şi concertul Deliei care vor avea loc seara.

Sibiul a fost joi capitala politică a UE, aici reunindu-se şefii de stat şi de guvern din UE.