Jurnalist celebru, mort în accident de elicopter. Fanii sunt în şoc, cu două ore mai devreme vorbea la radio despre tragedii VIDEO

Una dintre cele mai cunoscute voci ale jurnalismului brazilian a murit luni, într-un accident de elicopter care a avut loc la Sao Paolo. Ricardo Boechat avea 66 de ani.

RomaniaTV.net
11 feb. 2019, 18:56
Jurnalist celebru, mort în accident de elicopter. Fanii sunt în şoc, cu două ore mai devreme vorbea la radio despre tragedii VIDEO

Ricardo Boechat a fost ziarist şi prezentator de ştiri, el lucrând pentru importante publicaţii din Brazilia, precum, O Globo, O Dia, O Estado de São Paulo sau Jornal do Brasil. De asemenea, a fost director de ştiri şi prezentator la postul de radio BandNews FM şi a deţinut poziţia de prezentator tv la Jornal da Band. Ricardo Boechat a câştigat de trei ori premiul de Jurnalistul Anului în Brazilia.

O coincidenţă nefericită face ca el să fi vorbit timp de aproape 10 minute, cu două ore înainte, la radio BandNews FM, despre succesiunea de tragedii care a avut loc în Brazilia, în 2019. El a vorbit despre barajul care s-a rupt şi a provocat 325 de morţi la Brumardinho, dar şi de incendiul de la baza lui Flamengo, în care 10 copii şi-au pierdut viaţa.

Ricardo Boechat era născut pe 13 iulie 1952 în Argentina, la Buenos Aires, părinţii săi fiind diplomaţi brazilieni detaşaţi în această ţară. Elicopterul în care se afla jurnalistul s-a prăbuşit luni după-amiază, pe autostrada Anhanguera, de lângă Sao Paulo, lovind inclusiv un camion care se adla în mişcare. Mai multe personalităţi politice au transmis condoleanţe şi şi-au exprimat tristeţea, între acestea şi preşedintele Jair Bolsonaro.

Înregistrarea din emisiunea de luni a lui Ricardo Boechat: