Jurnalist polonez ARESTAT în Crimeea de autorităţile ruse

Corespondentul cotidianului polonez Gazeta Wyborcza în Rusia, Waclaw Radziwinowicz, a fost arestat sâmbătă în Crimeea de către funcţionari ai Serviciului de securitate al Federaţiei Ruse (FSB).

RomaniaTV.net
17 mai 2014, 14:59
Jurnalist polonez ARESTAT în Crimeea de autorităţile ruse

Radziwinowicz se afla în Crimeea pentru a relata evenimentele de marcare a 70 de ani de la deportarea tătarilor din Crimeea de către Stalin, tragedie ce a revenit în memoria localnicilor după anexarea Crimeii la Rusia, în luna martie.

Potrivit secretarului tehnic de redacţie al publicaţiei Gazeta Wyborcza, Roman Imielski, care a reuşit să ia legătura telefonic cu Waclaw Radziwinowicz, acesta din urmă nu cunoaşte motivul arestării sale.

”Se pare că (Waclaw Radziwinowicz) nu va fi eliberat rapid. Autorităţile ruse vor, indubitabil, să îl împiedice pe Radziwinowicz să relateze de la ceremoniile de comemorare a deportării a 200.000 de tătari crimeeni în Asia Centrală”, a scris Imielski pe website-ul publicaţiei poloneze.

Imielski a adăugat că Waclaw Radziwinowicz deţinea toate autorizaţiile necesare pentru a-şi desfăşura activitatea sa de jurnalist.