Jurnalist rus, atacat la Moscova şi rănit grav la cap. Este cunoscut pentru criticile la adresa lui Vladimir Putin

Egor Zhukov, activist și jurnalist, a fost internat la spital cu răni la față și la cap, după ce a fost atacat în fața apartamentului său. Tânărul în vârstă de 22 de ani este cunoscut ca un critic al Kremlinului.

31 aug. 2020, 12:55
Jurnalist rus, atacat la Moscova şi rănit grav la cap. Este cunoscut pentru criticile la adresa lui Vladimir Putin

Egor Zhukov ar fi primit amenințări în trecut, după ce a realizat un interviu cu dizidentul Alexei Navalny, care în prezent este tratat într-un spital din Berlin, după ce se bănuiește că a fost otrăvit.

„Potrivit martorilor oculari, a fost atacat de doi indivizi care au dispărut pe scutere”, a scris purtătorul de cuvânt al lui Egor Zhukov pe contul acestuia de Instagram.

Un fost oficial rus care l-a dat în judecată pe Vladimir Putin a murit cu 10 zile înainte de proces de coronavirus

Jurnalistul, un critic al președintelui Vladimir Putin, a devenit cunoscut după implicarea sa în protestele opoziției, declarând la un moment dat că dorește să fie președinte. În August 2019, a fost arestat şi plasat în arest la domiciliu, după ce a participat la protestele de masă din Moscova. În decembrie 2019, a fost condamnat la trei ani cu suspendare și i s-a interzis să opereze propriul website timp de doi ani.

De altfel, activiștii opoziției din Rusia s-au plâns de numărul în creștere al atacurilor și acțiunilor în justiție împotriva criticilor Kremlinului după votul prin care s-au adus modificări Constituției astfel încât Vladimir Putin își poate extinde mandatul.