O substanţă chimică industrială a fost găsită pe părul şi pe mâinile lui Aleksei Navalnîi

Oficiali ai Ministerului Sănătăţii din regiunea siberiană unde Aleksei Navalnîi este internat în secţia de reanimare au declarat, vineri, că, în urma analizelor de laborator, pe părul şi pe mâinile acestuia a fost identificată o substanţă chimică industrială, informează Reuters.

RomaniaTV.net
21 aug. 2020, 16:26
O substanţă chimică industrială a fost găsită pe părul şi pe mâinile lui Aleksei Navalnîi

Alexander Murakhovsky, medicul-şef al spitalului Omsk unde este internat oponentul preşedintelui Putin, a declarat că au fost găsite urme de substanţe chimice industriale pe hainele şi degetele lui Navalnîi. 

Leonid Volkov, un apropiat al lui Navalnîi, spune că familia lui nu a primit nicio informaţie legată de diagnostic sau de rezultatele analizelor, nu are acces la datele despre starea de sănătate a lui Navalnîi. Membrii familiei acestuia acuză autoritățile ruse că au încercat să efectueze o „operațiune de acoperire”.

Citeşte şi Un avion medical, în Siberia pentru a-l transporta pe Navalnîi în Germania. Rusia refuză: „Pacientul are glicemia scăzută”

Soţia lui Aleksei Navalnîi i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin să permită transferul soţului său în Germania pentru a primi îngrijiri medicale.

Spitalul rus unde a fost internat opozantul numărul 1 al lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, și-a dat acordul pentru externarea acestuia, afirmând că starea sa este în prezent „stabilă”, în condițiile în care un avion închiriat de un ONG german îl așteaptă la aeroportul din Omsk, scrie AFP.

Am luat decizia să nu ne opunem să fie transportat spre un alt spital ales de rudele sale„, le-a spus ziariștilor Anatoli Kalinitcenko, directorul adjunct al spitalului de urgență din Omsk, care a precizat că „starea sa este stabilă„.

Navalnîi, 44 de ani, un critic acerb al preşedintelui Vladimir Putin, se află într-o stare gravă, după ce joi dimineaţă a băut un ceai în aeroport despre care apropriaţii săi cred că a fost otrăvit.