Jurnalişti ruşi, UCIŞI în UCRAINA. IMAGINI ŞOCANTE

Un jurnalist rus, Igor Korneliuk, care a fost rănit într-un bombardament în apropiere de Lugansk, în estul Ucrainei, a decedat în timpul intervenției chirurgicale la care a fost supus, a declarat un medic pentru Russia Today.

17 iun. 2014, 13:06
Jurnalişti ruşi, UCIŞI în UCRAINA. IMAGINI ŞOCANTE

Doi jurnalişti  al postului public rus de televiziune VGTRK, şi-au pierdut viaţa sub tirul unui baraj de mortieră executat de armata ucraineană la Lugansk, în estul ţării, anunţă Russia Today.

O echipă de trei jurnalişti ai postului public de televiziune rus a fost surprinsă în plin teatru de război, sub un tir de mortiere al armatei ucrainene, într-o zonă din apropierea localităţii Mirny, din apropierea Lugansk-ului, în estul ţării. 


Unul dintre ziarişti a murit pe loc, iar un altul, rănit în explozie, pe masa de operaţie a spitalului din Lugansk, unde fusese transportat.

Înregistrarea video prezentată de Russia Today a fost filmată de către cel de-al treilea membru al echipei, operatorul video.

Conform martorilor oculari, grupul jurnaliştilor a ţinta mai multor obuze, incidentul petrecându-se imediat după ce maşina acestora oprise la un punct de control al miliţiilor separatiste, cei trei intenţionând să observe şi să filmeze schimbul de focuri.

Ucraina SUSPENDĂ în TOTALITATE cooperarea MILITARĂ cu Rusia