Scandalul din casa Dianei Şoşoacă a ajuns în presa italiană. Jurnalista Rai 1, declaraţii cutremurătoare: „Soțul doamnei senatoare m-a lovit cu pumnii” VIDEO

Jurnalista Rai 1 Lucia Goracci a vorbit despre coşmarul pe care l-a trăit în casa Dianei Şoşoacă şi l-a acuzat că pe soţul senatoarei că ar fi lovit-o. Scandalul dintre Diana Șoșoacă și jurnalista Rai 1 a ajuns în presa din Italia și s-a viralizat pe Twitter.

14 dec. 2021, 12:06
Scandalul din casa Dianei Şoşoacă a ajuns în presa italiană. Jurnalista Rai 1, declaraţii cutremurătoare: „Soțul doamnei senatoare m-a lovit cu pumnii” VIDEO

Jurnalista Rai 1 a povestit cum a pornit scandalul uriaş în casa Dianei Şoşoacă. Lucia Goracci susţine că senatoarea le-ar fi spus celor prezenţi în biroul ei că cei responsabili de pandemie vor fi toţi judecaţi şi că va avea aloc un al doilea proces Nurnberg. În cadrul proceselor de la Nurnberg au fost inculpaţi importanți membri ai conducerii politice, militare și economice a Germaniei naziste.

„În momentul în care i-am spus să aducă dovezi în sprijinul celor afirmate, s-a întâmplat incredibilul. Senatoarea s-a ridicat, ne-a închis în birou și a chemat poliția. Am reușit să ies. Când a venit poliția, am raportat incidentul. M-am întors cu agenții la colegii mei care erau înăuntru. Aici, un alt șoc. Brusc, noi am devenit criminalii și am fost agresați. Soțul doamnei senatoare m-a lovit cu pumnii. Le-am spus polițiștilor: ‘Nu ne protejați! Noi suntem jurnaliști!’ ” Am fost duși la secție. Ni s-au luat camerele și s-au șters toate imaginile. Ne-am câștigat libertatea, după 8 ore, în urma intervenției Ambasadei Italiei”, a precizat jurnalista Rai 1, Lucia Goracci, conform Ştiridiaspora.

Jurnalista Rai 1 a depus o plângere de zece pagini la Secţia 4 de Poliţie din București împotriva Dianei Şoşoacă, după scandalul declanşat în locuinţa senatoarei.

Citeşte şi: Delia Marinescu, jurnalista care a intermediat pentru Rai Uno realizarea interviului cu Diana Şoşoacă, rupe tăcerea după scandal. „Ne-am ridicat să ieşim şi atunci s-a răzgândit şi a încuiat uşa”

Rocco Xavi, corespondentul România Tv în Italia, a declarat în direct că Lucia Goracci este una dintre cele mai cunoscute jurnaliste din Italia. Reporterul a adus aceste clarificări, în condiţiile în care senatoarea Diana Şoşoacă a afirmat, luni, în emisiunea „Punctul Culminant” prezentată de Victor Ciutacu faptul că a aflat din sursele ei că Lucia Goracci nu este jurnalistă pentru Italia, ci pentru Turcia, considerând că astfel a fost înşelată.

Declarațiile Dianei Șoșoacă sunt contrazise atât de corespondentul România TV în Italia, cât și de zecile de mesaje ale italienilor, care o consideră pe Lucia Goracci drept una dintre cele mai mari și bune jurnaliste din țară.

Mai mult, Rocco Xavi a menţionat că a încercat că ia legătura cu Lucia Goracci pentru a clarifica situația, însă în momentul în care aceasta a auzit că el este reporter pentru România, i-a închis telefonul.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Imagini INTEGRALE, filmul scandalului din casa Dianei Şoşoacă VIDEO

Scandalul dintre Diana Șoșoacă și jurnalista Rai 1 a declanşat şi un val de solidaritate pentru Lucia Goracci.

„Solidaritate pentru Lucia Goracci, blocată și atacată în România de un senator în timp ce își făcea treaba. Un politician, care folosește puterea pentru a reduce la tăcere informațiile, trădează însăși ideea de democrație”, se arată într-o postare pe Twitter a lui Lapo Elkann, un om de afaceri italian.

Scandalul Dianei Șoșoacă cu jurnalista Rai 1, val de critici din partea italienilor pe Twitter

„Necazul de la București al corespondentului Rai, Lucia Goracci, este deconcertant. Lucia Goracci, răpită împreună cu echipa ei de un senator anti-vaccinist, care nu putea tolera întrebări despre Covid. A fost eliberată după nouă ore doar datorită ambasadei noastre. Ministrul Di Maio are ceva de spus?”

„Ce s-a întâmplat în România este incredibil de grav, într-o țară care face parte din UE este inacceptabil, să intervină Comunitatea Europeană, solidaritatea mea cu Lucia Goracci și întregii trupe Rai”

Lucia Goracci, jurnalistă, este răpită de un senator român antivaccinist care sună la poliție pretinzând că a fost atacată, amenințată și jefuită. Solidaritate deplină cu toată echipa italiană eliberată după 8 ore din secția de poliție.

Șocant!!! Jurnalista Lucia Goracci, RĂPITĂ în România de un senator #novax! Nebună! Loviți de soțul senatorului, ea și echipa s-au eliberat seara doar datorită intervenției ambasadei Italiei.

Citeşte şi: Nuțu Cămătaru, dezvăluiri incendiare despre relația cu o celebră prezentatoare TV din România. „Atât de urâtă era nemachiată, dimineaţa!”

În direct la România TV, Diana Şoşoacă a dezvăluit care a fost tema interviului și care au fost cele trei întrebări pe care jurnalista Lucia Goracci i le-a adresat.

„Prima întrebare era: De ce sunt împotriva vaccinării obligatorii COVID-19? A doua era: De ce consider că trebuie să fiu atât de vocală în social media? Și a treia întrebare era: Cum mi-a venit ideea să-mi pun o botniță în Parlamentul României? Astea au fost cele trei întrebări!”, a spus Diana Șoșoacă.

Cine este Lucia Goracci, jurnalista de la RAI 1

Lucia Goracci este o reputată jurnalistă din Italia, corespondent de război în mai multe zone de conflict, potrivit Antena 3. În prezent, lucrează pentru postul de televiziune RAI News 24 şi a fost corespondent la Kabul. Născută pe 16 martie 1969 la Orbetello, aceasta şi-a început cariera jurnalistică la birourile RAI News din Sicilia. În 2010, a fost trimis special al postului italian în Haiti, după cutremurul care a devastat ţara.

A acoperit apoi războiul civil din Libia. Din 2015, a făcut transmisiuni despre situaţia din Siria, Irak sau Afganistan. În anul 2021, a mers la Kabul pentru a transmite despre criza din Afganistan şi despre preluarea puterii de către talibani. A revenit în Italia la bordul ultimei curse puse la dispoziţie de guvern, dar la începutul lui septembrie s-a întors în capitala afgană pentru a continua să transmită despre situația de război.

Jurnalista, care îşi ţine viaţa privată departe de ochii lumii, are o relație cu un cameraman sârb. Cei doi s-au cunoscut la serviciu şi lucrează în echipă. În prezent, Lucia Goracci locuieşte la Istanbul.