Jurnalista rusă Janna Agalakova, opusă regimului Putin, spune că liderul de la Kremlin se teme şi „face totul pentru a rămâne la putere”

Vladimir Putin ”face totul pentru a rămâne la putere”, afirmă Janna Agalakova, o jurnalistă rusă care a plecat din Rusia la începutul războiului rus în Ucraina, după ce a demisionat de la televiziunea rusă, şi denunţă propaganda presei ruse, care nu se adresează Occidentului, ci ruşilor, subliniază ea, lucru care ilustrează faptul că liderului de la Kremlin ”îi este frică şi este ameninţat”, relatează BFMTV.

30 nov. 2022, 20:40
Jurnalista rusă Janna Agalakova, opusă regimului Putin, spune că liderul de la Kremlin se teme şi „face totul pentru a rămâne la putere”

Janna Agalakova a denunţat într-un interviu la BFMTV, marţi, propaganda presei ruse aservite lui Putin, din care a făcut parte mulţi ani, din 1999 în 2022, şi subliniază că propagandiştii de la Pervîi Kanal nu se adresează Occidentului, ci ruşilor.

Prin intermediul propagandiştilor, Vladimir Putin ”pune în capul ruşilor ideea că dacă Rusia pierde (războiul), toată lumea va avea probleme. Pentru că situaţia pe front nu este favorabilă”, analizează Janna Agalakova.

Însă locatarul Kremlinului rămâne într-o poziţie de forţă ”şi poate rămâne la putere”, estimează ea. ”El face totul pentru asta”, dă ea asigurări, potrivit News.ro.

Însă faptul că are vârsta de 70 de ani, împotmolirea trupelor ruse în Ucraina şi erodarea prestigiului său personal stimulează ”apetite” în jurul său.

Citeşte şi: Mircea Geoană: „Putin trebuie să înțeleagă că războiul pentru ei e un cost prea mare. NATO e aici și apără România”

Astfel, unele figuri ale regimului profită de situaţie pentru a se poziţiona politic şi a poza ca succesori naturali ai lui Putin, apreciază ea.

Fosta corespondentă a Pervîi Kanal la Paris estimează că următoarele săptămâni şi luni ale războiului sunt decisive în continuarea acestui conflict armat, şi, prin urmare,  în poziţia lui Putin în Rusia.

Janna Agalakova subliniază că mulţi ruşi nu-şi aprobă preşedintele, dar nu au mijloacele să protesteze faţă de Kremlin şi nici să fugă din ţară.

Citeşte şi: Ucraina a pornit sirenele de război, imagini alarmante pe radar, flota cu rachete a Rusiei se mişcă în Marea Neagră