Ucraina a pornit sirenele de război, imagini alarmante pe radar, flota cu rachete a Rusiei se mişcă în Marea Neagră

Flota rusă de la Marea Neagră a suferit pierderi majore de la începutul războiului, care a început după ce președintele Vladimir Putin a invadat Ucraina în 24 februarie.

30 nov. 2022, 17:40
Ucraina a pornit sirenele de război, imagini alarmante pe radar, flota cu rachete a Rusiei se mişcă în Marea Neagră

Război în Ucraina, tensiuni amplificate în Marea Neagră. „Există 12 nave de război inamice în Marea Neagră, inclusiv un purtător de rachete de tip Kalibr, cu un baraj total de opt rachete pregătite pentru luptă”, se arată într-un raport al Marinei ucrainene.

Și în Marea Azov Rusia continuă controlul comunicațiilor marine și păstrează două nave în serviciul de luptă. S-a raportat că, în ultimele 24 de ore, au fost depistate 23 de nave în Marea Azov și 20 de nave spre Marea Neagră, dintre care 6 au continuat să se deplaseze spre Bosfor.

Mai mult, secretarul american de stat Antony Blinken a declarat că NATO își va consolida prezența de la Marea Neagră la Marea Baltică, dar și că zona Mării Negre este una de importanță strategică.

Antony Blinken sare la gâtul Țarului de la Kremlin: ”Putin crede că îi vom lăsa singuri pe ucraineni și că va dezbina NATO, îi vom arăta că se înșeală”
Rusia anunţă că bombardierele sale strategice au patrulat în comun cu cele ale Chinei / Coreea de Sud a mobilizat avioane de luptă, după ce opt aeronave străine au intrat în zona sa de apărare aeriană

Avioane de război strategice ruse şi chineze, inclusiv bombardiere Tupolev-95 cu rază lungă de acţiune, au efectuat patrule comune deasupra Mării Japoniei şi a Mării Chinei de Est, a anunţat miercuri Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters.

„Un grup aerian format din aeronave purtătoare de rachete strategice Tu-95MC ale Forţelor Aerospaţiale Ruse şi bombardiere strategice XIAN H-6K ale Forţelor Aeriene ale Armatei Populare de Eliberare au efectuat patrulări aeriene deasupra apelor Mării Japoniei şi Mării Chinei de Est”, a declarat ministerul.

Armata sud-coreeană anunţase anterior că a mobilizat avioane de luptă după ce două avioane de luptă chineze şi şase avioane ruseşti au intrat în zona sa de apărare aeriană.

Mesajul emoționant transmis de un soldat de pe frontul din Ucraina către toate mamele: „O să ne întoarcem toți și-o să ne faceți ceva bun de mâncare!” VIDEO
Ministerul rus al Apărării a recunoscut că „în anumite etape ale traseului, aeronavele purtătoare de rachete strategice au fost însoţite de avioane de vânătoare ale unor state străine”, dar a precizat că avioanele ruseşti şi chineze „au acţionat în strictă conformitate cu prevederile dreptului internaţional” şi că nu a fost încălcat niciun spaţiu aerian străin.

A fost pentru prima dată când aeronave militare ruse şi chineze au aterizat pe aerodromurile celeilalte părţi în cadrul unei patrule aeriene comune, a precizat ministerul rus.

Aparatul Tupolev Tu-95, pe care NATO îl denumeşte „Bear”, alături de Tu-160 reprezintă coloana vertebrală a forţelor nucleare ruseşti pentru atacuri cu rază lungă de acţiune. Acesta a fost conceput pentru a lansa bombe nucleare asupra Statelor Unite în timpul Războiului Rece.