Jurnalistul Dan Andronic a explicat ce implicare are în dosarul Elenei Udrea

Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei, şi-a prezentat punctul de vedere în urma speculaţiilor determinate de unele informaţii "pe surse", care nu sunt confirmate oficial.

20 oct. 2015, 17:00
Jurnalistul Dan Andronic a explicat ce implicare are în dosarul Elenei Udrea

Evenimentul zilei este implicat în «jefuirea» Hidroelectrica la fel de mult cât este România liberă implicată în «jefuirea» Astra, Realitatea TV – în «jefuirea» Petrom Service şi a bugetului de stat, Hotnews – în „jefuirea” banilor de la SIVECO şi Pro TV – în «contractarea» a 5 milioane de euro de la Ministerul Dezvoltării. Şi exemplele pot continua. În rest, am explicat la DNA ceea era de explicat şi am predat absolut toate documentele solicitate de procurori”, a precizat Dan Andronic pe evz.ro

Citește și: Dorin Cocoş, DENUNŢĂTOR în noul dosar al Elenei Udrea. Cine sunt jurnaliştii implicaţi în dosar

Elena Udrea ar putea ajunge pentru a treia oară în arest preventiv, dacă în Camera Deputaţilor se vor încuviinţa cererile DNA privind începerea urmăririi penale pe numele fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi reţinerea/arestarea preventivă într-un dosar în care este suspectată că ar fi primit mită de aproape 5 milioane de dolari.

În noul dosar al Elenei Udrea, printre denunţători se numără şi Dorin Cocoş, fostul soţ al fostului ministru, care are şi calitate de martor în dosar, susţin surse judiciare.

Potrivit Agerpres, Radu Budeanu, fostul patron al Cancan, Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei, și Bogdan Buzăianu, fondatorul Energy Holding, ar fi implicați în noul dosar al Elenei Udrea.

Citeşte şi ELENA UDREA, o nouă arestare. Conducerea Camerei, convocată de urgenţă

Elena Udrea este acuzată de procurori ca a primit de la un om de afaceri o creanta de 900.000 de euro pe care una dintre firmele respectivuluio detinea la o companie media. Potrivit DNA, creanta era rezultatul unui imprumut garantat cu 90% din actiuni in firma de presa. Surse judiciare sustin ca aceasta creanta ar fi fost la firma care editeaza Evenimentul Zilei si care, in acte, este detinuta de Dan Andronic. 

În vara lui 2010, Elena Udrea, pe atunci ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, i-ar fi cerut unui om de afaceri 5 milioane de dolari pentru ca Hidroelectrica sa continue un contract cu firma lui. La inceputul lui 2012, Elena Udrea ar fi primit de la afacerist, printr-un intermediar, 3.800.000 USD, plus respectiva creanţă de 900.000 de euro, echivalentul a aproape 5 milioane de dolari.

Potrivit unor surse judiciare, Dan Andronic ar fi fost cel care a facilitat schema de disimulare a provenientei banilor.

Acuzaţiile împotriva patronului Evenimentului Zilei vine în contextul în care acesta s-a întâlnit cu fostul ministru Elena Udrea și cu Traian Băsescu în urmă cu aproape două săptămâni.

Un post de televiziune a prezentat, în 8 octombrie imagini de la o „întâlnire de taină” dintre Traian Băsescu, Elena Udrea şi un alt bărbat, despre care jurnaliştii postului spuneau că ar fi fost fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş. Dan Andronic a lămurit cine era, de fapt, „Dorin Cocoş” de la întâlnirea lui Traian Băsescu cu Elena Udrea.
 
 
„Dorin Cocoș eram eu, Dan Andronic”, a scris jurnalistul atunci pe evz.ro.