Jurnalistul Ticu Dolenschi a murit la doar 40 de ani. Lasă în urmă o soţie şi doi copii minori

Videograful Ticu Dolenschi a murit, joi după-amiaza, 20 aprilie, la vârsta de 40 de ani. Bărbatul era căsătorit și avea doi copii

21 apr. 2023, 16:43
Jurnalistul Ticu Dolenschi a murit la doar 40 de ani. Lasă în urmă o soţie şi doi copii minori

Jurnalistul Ticu Dolenschi a murit: ”Pierderea lui Ticu e o veste tristă pentru toți jurnaliștii, dar nu doar pentru ei. Ci pentru întreaga comunitate!”. Anunțul trist a fost făcut de prietenii și colegii lui Ticu, pe rețelele sociale.

”Trăiți băi! Trăiți! Că de murit nu-i mare filosofie!” spunea Florian Moțu Pitiș spre finalul unui mare concert prin anii ’80. Apoi a mai accentuat asta în multe interviuri după ’90.

A murit o cunoscută jurnalistă de la Libertatea. Avea doar 33 de ani și a fost găsită fără suflare de proprietarul apartamentului în care locuia
Ticu Dolenshi a făcut filosofie. De foarte multe ori, pe parcursul a sute și sute de emisiuni TV realizate împreună, îi spuneam: Filozofule. Sau îi mai spuneam Trikoaie (zicere venită de la un tricou de-al lui și o glumă de-a mea cu un tricou, două…) sau Tractor (tot de la un tricou, verde și preferat de el, cu un tractor imprimat). ”Da, băi Relu, eu sunt mai țăran, nu fălticinean, ca tine!” îmi repeta prin pauzele de publicitate când stăteam împreună, la țigară pe balcon.

Pe la filmări, în multe momente ”de urgență”, lui Ticu nu-i trebuia trepied. ”M-a făcut mama ‘năltuț” și-mi zâmbea. Mi-am amintit acum că în urmă cu 8 sau 9 ani, la Humor, la un spectacol și apoi un interviu cu Florin Piersic a filmat o oră și jumătate cu camera deasupra capului până i-a înțepenit mâna și a făcut o dureroasă și cruntă febră musculară.

Au trecut 14 ani de când Fănica, regretata soție a lui Florin Salam, a murit. Fratele ei a transmis un mesaj răvășitor: „Nu te mai văd, nu te mai aud”
Și au mai fost și multe seri de bere (cu colegi și mulți prieteni de nu mai încăpeam la mese), karaoke (îi plăcea muzica bună și veche), apoi s-a îndrăgostit, nuntă, cumătrie… și nu mai pot scrie că-mi dau lacrimile”, scrie un coleg de-al lui Ticu pe o rețea socială.

”O pierdere inimaginabilă pentru familie și foarte greu de digerat pentru noi ceilalți care l-am cunoscut”
”E trist când o perioadă dedicată bucuriei Învierii este umbrită de vești rele… Suceava l-a pierdut pe Ticu. Un om, pe cât de fain, pe atât de greu de citit… Un om de care mă leagă multe amintiri, majoritatea conectate la meseriile noastre. Un om pe care îl cunosc cu mult înainte de a fi prezentat publicului drept „Nea Ticu”…

Un „Nea Ticu” pentru care, de altfel, vreau să-l felicit pe Mihai Chira. Acest „Nea Ticu”, pe care l-am auzit preluat și perpetuat de public, este un omagiu adus celor care se află în spatele camerelor de luat vederi. Celor care duc de multe ori greul „facerii” unei emisiuni proiectate pe micile ecrane, și din rândul cărora făcea parte și Ticu…

Pierderea lui Ticu e o veste tristă pentru toți jurnaliștii, dar nu doar pentru ei. Ci pentru întreaga comunitate suceveană.

O pierdere inimaginabilă pentru familie și foarte greu de digerat pentru noi ceilalți care l-am cunoscut…

Să-L rugăm pe bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace, iar pe Maica Domnului, să dăruiască alinare și putere familiei îndurerate!”, scrie un alt prieten pe Facebook.,

A fost găsit mort în podul blocului în care locuia, de un coleg de breaslă. Acum un an și jumătate, un alt jurnalist sucevean, Florin Rusu, și-a pus capăt zilelor la 38 de ani, vârstă apropiată de cea a lui Ticu Dolenschi.