Oficiali SUA: Avionul ucrainean prăbuşit miercuri lângă Teheran a fost lovit de o rachetă iraniană. Imaginile au fost date publicităţii

Cotidianul american New York Times a publicat imagini care demonstrează că avionul Boeing care s-a prăbuşit miercuri lângă Teheran a fost lovit de o rachetă iraniană. Informaţia fusese confirmată de premierul canadian Justin Trudeau.
Romania TV
09 ian. 2020, 20:54
Oficiali SUA: Avionul ucrainean prăbuşit miercuri lângă Teheran a fost lovit de o rachetă iraniană. Imaginile au fost date publicităţii

Imaginile publicate de New York Times arată cum o rachetă iraniană loveşte un avion lângă aeroportul din Teheran, exact în zona în care avionul Boeing a încetat să mai transmită mesaje, înaintea prăbuşirii. O mică explozie s-a produs, dar avionul nu a explodat, indică imaginile. A continuat să zboare minute şi a încercat să revină pe aeroport.

Premierul canadian Justin Trudeau a spus, într-o conferinţă de presă: „Avem informaţii din surse multiple, în special ale aliaţilor noştri şi ale propriilor noastre servicii” care „indică faptul că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer iraniană. Aceasta nu s-a făcut poate intenţionat”. Premierul canadian a estimat că aceste ultime evoluţii „întăresc necesitatea unei anchete aprofundate în acest caz”. „Aşa cum am spus ieri, canadienii au întrebări care merită răspunsuri”, a mai spus Trudeau.

Catastrofa de miercuri a provocat moartea a 176 de persoane, în majoritate iraniano-canadieni. Accidentul a avut loc la puţin timp după tirurile de rachete lansate de Teheran asupra unor baze utilizate de armata americană în Irak.

La rândul său, preşedintele american Donald Trump îşi exprimase „îndoielile” cu privire la ipoteza unei defecţiuni mecanice. „Am sentimentul că ceva teribil s-a petrecut”. Şi Trump a luat în calcul o posibilă „eroare”.

Pe de altă parte, autorităţile iraniene spun că „zvonurile” potrivit cărora avionul companiei Ukraine Airlines International ar fi fost doborât de o rachetă „nu au niciun sens”.

Avionul de linie ucrainean decolase miercuri dimineaţa din Teheran în direcţia Kiev, prăbuşindu-se după două minute de la decolare.

Circa 50 de experţi ucraineni au sosit joi la Teheran pentru a participa la anchetă şi, în special, la decriptarea cutiilor negre ale aparatului, numai că o anume confuzie domneşte cu privire la soarta acestor cutii negre. Este posibil ca Iranul să nu le predea americanilor.

Această catastrofă aeriană este cea mai sângeroasă în care sunt implicaţi canadieni după atentatul împotriva unui Boeing 747 al Air India în 1985, în care şi-au pierdut viaţa 268 de canadieni. Canada a rupt relaţiile diplomatice cu Iranul în 2012, reproşând Republicii Islamice sprijinul pe care îl acordă guvernului Bashar al-Assad în Siria.

Compania Boeing, afectată de un scandal legat de aparatele sale 737 MAX reţinute la sol de zece luni, a indicat că este „gata să ajute ancheta prin toate mijloacele necesare”.

În avion se aflau 167 de pasageri şi 9 membri ai echipajului aeronavei.Printe victime se numără cetăţeni canadieni, ucraineni, suedezi, afgani, germani şi britanici, mai precizează CNN.

Citeşte şi: Televiziunea de stat iraniană: au fost descoperite cutiile negre ale avionului prăbuşit în Iran

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!