Justiţia americană a menţinut suspendarea ordonanţei împotriva imigraţiei emisă de Trump

O instanţă federală de apel a confirmat, joi seară, blocarea noului decret emis de preşedintele SUA, Donald Trump, privind suspendarea vizelor cetăţenilor din state din Africa şi Orientul Mijlociu,

RomaniaTV.net
25 mai 2017, 20:48
Justiţia americană a menţinut suspendarea ordonanţei împotriva imigraţiei emisă de Trump

Instanţa judiciară federală de apel a dispus menţinerea deciziei luate în martie de un tribunal din Hawaii.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a emis pe 6 martie o nouă ordonanţă executivă antiimigraţie, impunând restricţii temporare de călătorie cetăţenilor din şase ţări situate în Africa şi în Orientul Mijlociu, Irakul fiind eliminat de pe listă.

Noua ordonanţă a fost emisă după ce o măsură similară, adoptată în ianuarie, a fost blocată de o instanţă federală, în contextul în care generase confuzie pe aeroporturile din Statele Unite. Noua ordonanţă prezidenţială vizează cetăţenii din Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen.

Citeşte şi Donald Trump îi cere NATO să crească bugetele de Apărare ale UE şi să se concentreze pe terorism, imigraţie şi ameninţările Rusiei

Irakul, care figura pe prima listă, a fost eliminat, la solicitarea Pentagonului, care a evocat colaborarea eficientă cu Bagdadul în combaterea terorismului.

Însă aplicarea măsurilor a fost blocată pe 15 martie, cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare.


loading...