Justiţia în familie, reţeta succesului. Vezi cei mai bogaţi judecători

Cei mai bogaţi magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie sunt cinci femei ale căror soţi sunt toţi avocaţi. Coincidenţă sau nu, magistraţii cu averi judecă la aceleaşi instanţe la care pledează şi soţii.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 12:13
Justiţia în familie, reţeta succesului. Vezi cei mai bogaţi judecători

Potrivit România Liberă, pe primul loc în top se află Alina Iuliana Ţuca, judecătoare la Secţia Civilă. În declaraţia ei de avere apar două terenuri, două apartamente şi o casă, toate în Bucureşti, precum şi un spaţiu comercial în Buşteni. Soţul ei a avut venituri de 18 milioane de lei în 2010.

Locul al doilea este ocupat de Florica Rodica Voicu, judecătoare la Secţia Contencios. Ea deţine cinci terenuri şi trei apartamente în Bucureşti şi o casă de vacanţă la Breaza. Soţul judecătoarei a câştigat în 2010 peste 2,5 milioane de lei.

Urmează în top Simona Camelia Marcu, judecătoare la Secţia Contencios. Familia Marcu deţine două terenuri în Bucureşti şi Mogoşoaia, o casă de locuit în Alexandria şi trei apartamente în Capitală. Potrivit declaraţiei de avere, soţul doamnei Marcu, avocat, a avut venituri de peste 665.000 de lei, anul trecut.

Pe locul patru se regăseşte Elena Gabriela Bogasiu, judecătoare la Secţia Contencios. Familia ei are trei terenuri, două apartamente şi o casă în Bucureşti, iar soţul a înregistrat în 2010 câştiguri de peste 352.000 de lei.

Pe ultimul loc în top cinci se află Iulia Mihaela Cîrnu, judecătoare la Secţia Comercială. În declaraţia ei de avere apar două terenuri agricole şi două intravilane în judeţele Giurgiu, Ilfov şi Prahova. Soţul ei a câştigat în 2010 peste 320.000 de lei.

Curtea Constituţională a decis pe 15 noiembrie că magistraţii pot judeca şi dosare în care soţii lor pledează ca avocaţi.