„Justițiarul din Berceni” a fost condamnat pentru hărțuire sexuală. Decizia e definitivă

Costandachi Dumitru Alexandru, cunoscut în mediul online drept "Justițiarul din Berceni", a fost condamnat definitiv pentru hărțuire sexuală.

26 sept. 2023, 18:45
„Justițiarul din Berceni” a fost condamnat pentru hărțuire sexuală. Decizia e definitivă

Costandachi Dumitru Alexandru, cunoscut în mediul online drept „Justițiarul din Berceni”, a fost condamnat luni, 25 septembrie, de Curtea de Apel București, la plata unei amenzi penale de 7.200 de lei. Sentința e definitivă.

Fosta parteneră a „Justițiarului din Berceni” a depus plângere împotriva acestuia în 2020 pe motiv că o hărțuia sexual. Doi ani mai târziu, a cerut ordin de protecție împotriva lui, pe care l-a și obținut. Fostul partener a încălcat ordinul la doar câteva ore după ce poliția i-a montat brățară de monitorizare.

„Am blocat zeci de numere de telefon și adrese de e-mail. La fel și numărul său personal, dar a continuat să mă sune cu număr necunoscut. Am peste 100 de apeluri la care nu am răspuns niciodată. Nici la ușă nu i-am răspuns niciodată în această perioadă”, spunea tânăra în plângerea pe care a depus-o la Poliție două luni mai târziu.

Citește și „Justițiarul de Berceni” în centrul unui nou scandal! A fost luat pe capota unei mașini și purtat aproape 2 kilometri

În afară de pedeapsa amenzii penale de 7.200 de lei (90 de zile amendă penală X 80 de lei/zi), prin decizia Curții de Apel, lui Constandachi i s-a interzis dreptul de a fi ales în orice funcție publică, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a comunica cu victima, dreptul de a se apropia de această la mai puțin de 100 metri, dreptul de a se apropia de locuința persoanei vătămate la mai puțin de 100 metri, pe o durata de 1 an.

Instanța i-a atras atenția inculpatului că, „în cazul sustragerii cu rea-credință de la plata amenzii, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuiește cu un număr corespunzător de zile închisoare”.

Citește și „Justițiarul din Berceni”, anchetat pentru hărțuirea fostei iubite. Diana face dezvăluiri halucinante: „Țipa la geam să ies. Am peste 100 de apeluri”

Alex Constandachi are 31 de ani și în viața de zi cu zi lucrează la o corporație, în vânzări. În timpul liber organizează operațiuni de flagrant pentru presupuși prădători sexuali, alături de alți membri ai proiectului Justițiarul de Berceni, majoritatea voluntari pe care i-a cunoscut după ce i-a crescut notorietatea.


Calendar 2024
Calendar 2024