Kalaşnikov avea REMUŞCĂRI: Află ce i-a SCRIS Patriarhului Kirill şi ce RĂSPUNS a primit

Inventatorul celebrei arme de asalt AK-47, Mihail Kalaşnikov, care a încetat din viaţă în decembrie 2013, i-a trimis cu jumătate de an înainte de a muri o scrisoare de pocăinţă Patriarhului Kirill.

RomaniaTV.net
13 ian. 2014, 10:39
Kalaşnikov avea REMUŞCĂRI: Află ce i-a SCRIS Patriarhului Kirill şi ce RĂSPUNS a primit

În scrisoarea, Mihail Kalaşnikov îşi exprima unele îndoieli cu privire la invenţia sa şi sentimentele de responsabilitate pe care le încearcă pentru moartea oamenilor ucişi cu arma inventată de el, relatează agenţia rusă de presă ITAR-TASS, citând ediţia de luni a cotidianului Izvestia, citat de Agerpres.

„Durerea mea este de nesuportat, una şi aceeaşi întrebare de nerezolvat: dacă puşca mea a răpit viaţa unor oameni, înseamnă că eu, Mihail Kalaşnikov, de 93 de ani, fiu de ţăran, de credinţă creştin ortodox, sunt responsabil de moartea acestor oameni, fie ei şi duşmani?,’ îl întreabă celebrul armurier pe patriarhul rus, încercat de chinurile remuşcării.

Conducătorul Bisericii Ruse a primit scrisoarea lui Mihail Kalaşnikov şi chiar i-a trimis un răspuns, a indicat pentru Izvestia Aleksandr Volkov, purtătorul de cuvânt al patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill.

Privitor la responsabilitatea inventatorului celebrei puşti automat pentru moartea oamenilor, biserica are o poziţie bine definită – atunci când armele servesc apărării ţării, biserica îi sprijină pe inventatori şi pe militarii care le folosesc, a indicat purtătorul de cuvânt citat, subliniind că Mihail Kalaşnikov a fost un exemplu de patriotism şi de atitudine corectă faţă de ţară.