Kanye West, înfrângere dură la alegeri în SUA. A obţinut de 13 ori mai puţine voturi decât Mircea Diaconu la prezidenţialele din 2019

Rapperul Kanye West a candidat la alegerile prezidenţiale din Statele Unite şi a concurat în cursa cu fotoliul de la Casa Albă chiar cu actualul preşedinte Donald Trump şi cu fostul vicepreşedinte Joe Biden. Soţul lui Kim Kardashian a obţinut doar 60.000 de voturi din totalul de aproape 160 de milioane. Prin comparaţie, actorul Mircea Diaconu a obţinut 815.201 voturi în primur tur al alegerilor prezidenţiale din 2019 din România.

RomaniaTV.net
07 nov. 2020, 20:28
Kanye West, înfrângere dură la alegeri în SUA. A obţinut de 13 ori mai puţine voturi decât Mircea Diaconu la prezidenţialele din 2019

Chiar dacă presa americană a anunţat Joe Biden a câştigat scrutinul, rapperul Kanye West nu renunţă la cariera politică.

Soţul lui Kim Kardashian a dat de înţeleg că va candida şi peste patru ani la alegerile prezidenţiale din SUA.

„Kanye 2024”, a scris artistul pe Twitter.

Kanye West a candidat prima oară la alegerile prezidenţiale din SUA. Rapper-ul a apărut pe buletinele de vot doar în 12 state deoarece nu s-a înscris la timp în cursă, în celelalte state americane.

Artistul a obţinut cele mai multe voturi  – 10,188 – în Tennessee, un stat în care alegătorii votează de regulă candidaţi republicani, scrie BBC.

În momentul în care şi-a anunţat candidatura în luna iulie, Kanye West a spus că platforma sa politică este inspirată de Wakanda, regatul imaginar din cărțile de benzi desenate americane publicate de Marvel Comics care îl au în centrul acţiunii pe supereroul Black Panther.

Kanye West spunea într-un interviu acordat Forbes că, pentru el, este o prioritate să se pună capăt violenţei exercitate de Poliţie şi voia să protejeze SUA cu „măreaţa armată”.

Candidatura lui Kanye West la prezidenţiale a stârnit controverse

În timpul unui miting electoral în Charleston, South Carolina, prin care voia să-şi lanseze oficial candidatura, rapperul a făcut mai multe afirmaţii controversate. Soţul lui Kim Kardashian a spus că aboliţionista Harriet Tubman „nu i-a eliberat niciodată pe slavi, doar i-a pus să muncească pentru alţi albi”.

Kanye West a început să plângă în momentul în care a vorbit despre avorturi. Artistul a mărturisit că mama sa a fost la un pas de a face întrerupere de sarcină şi că, la rândul său, a vrut să recurgă la avort atunci când Kim Kardashian era însărcinată cu fiica lui. De asemenea, anul trecut, Kanye West a dezvăluit că suferă de tulburare bipolară.

Joe Biden revendică victoria alegerilor din SUA. „America, sunt onorat. Voi fi preşedinte pentru toţi, chiar dacă m-aţi votat sau nu”