Kanye West va spijini familia lui George Floyd! Ce sumă a donat acesta pentru educaţia fiicei de 6 ani

Kanye West a făcut o donaţie de două milioane de euro pentru a sprijini familia lui George Floyd. Soţia şi fiica, în vâsrtă de 6 ani, au rămas singure după ce Floyd a fost ucis. 

RomaniaTV.net
05 iun. 2020, 05:06
Kanye West va spijini familia lui George Floyd! Ce sumă a donat acesta pentru educaţia fiicei de 6 ani

Donaţia cuprinde finanţarea onorariilor familiei, dar şi întreprinderile deținute de persoane de culoare aflate în criză în Chicago, dar și în alte orașe. 

Reprezentantul lui Kanye West a stabilit un plan de educație pentru a acoperi în totalitate studiile Giannei Floyd, fiica în vârstă de 6 ani a lui George Floyd.

Citeşte şi: Avertisment al autorităţilor americane. Protestele favorizează apariţia focarelor de coronavirus

Donaţia lui Kanye West vine în urma demonstraţiilor împotriva morţii lui Floyd, dar şi împotriva actelor de rasism din întreaga lume. Multe personalităţi solicită încetarea rasismului sistematic, a brutalităţii poliţiei a acțiunilor nepotrivite din partea conducerii politice.

Derek Chauvin, ofițerul care l-a fixat pe Floyd pe gât timp de aproape 9 minute, a fost arestat săptămâna trecută și acuzat de omor de gradul al treilea și omor de gradul doi. Miercuri, procurorii l-au acuzat cu un număr mai grav de omor de gradul doi. 

Citeşte şi: Prietenii lui George Floyd conduc călare mulţimea de 60.000 de oameni care protestează în Houston

Arbery, un bărbat de culoare, a fost împușcat fatal în timp ce făcea jogging în afara Brunswick, GA, pe 23 februarie. Trei bărbați albi au fost arestați în moartea sa.
Taylor a fost un EMT care a fost împușcat de cel puțin opt ori în martie, când trei ofițeri au intrat cu forța în apartamentul ei din Kentucky. FBI-ul a deschis o anchetă cu privire la moartea ei.