Karlovy Vary: staţiunea regilor şi a compozitorilor. De la Frantz Josef la Paganini şi Mozart, povestea uluitoare a unui loc fermecător

A fost, vreme de secole, cea mai renumită stațiune balneară din mijlocul Europei. Acolo, VIP-urile altor epoci s-au întâlnit în lungi plimbări pe alei, la băi sau la... coadă la apă de izvor... curativ. Află povestea fascinantă a unui loc fermecător.

RomaniaTV.net
08 aug. 2016, 09:21
Karlovy Vary: staţiunea regilor şi a compozitorilor. De la Frantz Josef la Paganini şi Mozart, povestea uluitoare a unui loc fermecător

Aflată la poalele munților Metaliferi și la vărsarea râului Teplá în Eger, exclusivista stațiune balneară boemiană este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Cehiei, unde liniștea și bunul gust tronează.

Citeşte şi  Empire State Building, lovită de fulger. Imagini impresionante de la New York VIDEO

Cunoscută pentru renumele său de secole, stațiunea numită până în anul 1945 Karlsbad („Băile lui Carol”), s-a bucurat de vizita multor fețe încoronate și artiști din diferite domenii, dacă ținem cont că de-a lungul timpului s-au perindat pe aici nume sonore precum: Regele Greciei Otto I, Prințul Louis Napoleon Bonaparte, Prințul August von Sachsen, Prințul Otto von Bismark, Johannes Brahms, Împăratul Frantz Josef Austriei, Împărăteasa Elisabeta a Austriei, Richard Wagner, Goethe, Paganini, Mozart, Beethoven, dar și alte personalități cu sânge albastru, lorzi, duci, baroni, șahi, maharajahi, ori papi, poeți, compozitori, doctori.

Orașul Colonadelor, așa cum mai este cunoscut Karlovy Vary, datorită celor cinci colonade sub care sunt izvoarele la îndemâna turiștilor, își păstrează neatinsă istoria de secole într-un muzeu care cuprinde o colecție de documente ce atestă istoria orașului și obiecte vechi. Aici poți afla că izvoarele se formează cu ajutorul apei de ploaie ce se adună în pământ și care este încălzită de rocile care dizolvă practic mineralele ce compun apa și o înzestrează cu proprietăți vindecătoare.

Citeşte mai mult pe antenasatelor.ro