Karmen Minune, despre coșmarul trăit după ce mama sa a suferit un accident vascular: „I-au căzut ochiul și gura. Practic toți mușchii au paralizat”

Karmen Minune a vorbit despre cea mai grea perioadă din viața sa, atunci când mama ei a suferit un anevrism cerebral, în timp ce ea se afla în vacanță.

13 feb. 2024, 15:19
Karmen Minune, despre coșmarul trăit după ce mama sa a suferit un accident vascular: „I-au căzut ochiul și gura. Practic toți mușchii au paralizat”
Karmen Minune, mărturisiri cutremurătoare despre AVC-ul suferit de mama sa

Cati Simionescu, soția lui Adrian Minune, a avut parte de o încercare grea în urmă cu mai bine de doi ani, după ce a suferit un accident vascular cerebral. În aceea perioadă, întreaga familie a trecut prin momente pline de tensiune. Karmen Minune, fiica manelistului, a vorbit despre perioada de coșmar în care a aflat că mama ei se confruntă cu probleme de sănătate și cum a aflat totul.

„Eram în vacanță, eu și soțul. Ai mei erau acasă. Dormeam și m-am trezit la 06:00 plângând, cu lacrimi pe față. I-am visat pe amândoi rău de tot, ceva cumplit, nici nu vreau să povestesc visul. Ce-ți poți imagina cel mai rău. Asta am visat despre părinții mei.  Am visat că mă duceam cu lumânări la tata și după aia am visat-o pe mama într-un accident de mașină. Visele au fost unul după altul și m-am trezit plângând, aveam perna udă.

M-am trezit disperată, am luat telefonul, am văzut că e șase dimineața, zic: ‘Ce e cu mine, ce se întâmplă?’. Soțul meu m-a întrebat: ‘Ești ok, ai pățit ceva?’. Zic: ‘Da, lasă-mă că trebuie să sun acum acasă că s-a întâmplat ceva’. Am sunat, amândoi se simțeau rău. Zic: ‘Măi mamă, îngrijește-te, ia pastilele, fă ceva, îngrijește-te acum, că te-am visat foarte rău și pe tine și pe tata’. Tata era doar răcit, îl durea foarte puțin gâtul, în schimb mama simțea o presiune în spatele capului, la ceafă.

Mi-a zis: ‘Cred că am puțină tensiune, iau niște pastile, îmi trece, stai liniștită’. Ea ca să nu mă panicheze pe mine. Eu instant mi-am dat seama că îi e rău, am sunat-o pe soră-mea și i-am spus să se ducă la mama, că nu e bine. Ele stau mai aproape una de cealaltă. Nu m-a mai sunat, nu nimic, eu am sunat-o să o mai întreb: ‘Cum mai ești?’, ea nu mă suna înapoi, simțeam că îmi ascunde ceva. 

Am venit din vacanță, m-am dus direct la ea, bineînțeles că nu se simțea deloc bine, în sensul în care se tot dezechilibra, avea tensiune foarte mare. Am sunat la Salvare o dată, de două ori, de trei ori, de patru ori, până când am zis: ‘Femeie, vrei să stai așa sau mergem la spital? Îți faci RMN, CT, din cap până în picioare, tot ce e nevoie, de ce stai așa?’”, a povestit Karmen Minune, în cadrul emisiunii „În Oglindă”, moderată de Mihai Ghiță.

Citește și: Ce vrea să se facă nepoata lui Adi Minune când va fi mare. Karmen Minune a rămas uimită. „Știi că trebuie să mergi la foarte multă școală”

Karmen Minune spune despre mama ei că este o persoană foarte puternică și independentă, care întotdeauna a avut grijă de ceilalți, dar că de cele mai multe ori se neglijează pe ea și sănătatea ei. În ciuda dorinței mamei sale, Karmen a simțit că e necesar să intervină și să solicite intervenția medicală.

Mama e genul de femeie care simte că moare, nu ia pastile, ea e foarte stăpână pe situație indiferent de ceea ce se întâmplă și zice că e bine și că nu are nimic. Ea fiind obișnuită foarte tare să aibă grijă de ceilalți, se neglijează foarte tare pe ea. În schimb, de data asta am simțit că e nevoie să iau eu atitudine și să zic: ‘Nu mai stai în casă, stăm să se plimbe Salvarea la noi? Nu-i ok’. Am sunat acasă în perioada respectivă, eu fiind acasă la mine, ea fiind acasă la ea. Noi stăm la o oră distanță. Simțeam de fiecare dată când îi e rău. Am o legătură cu mama… ceva divin, e dincolo de realitate. Într-un final s-a mai liniștit cu durerile de cap, am mers la control, n-am descoperit nimic.

Și apoi am plecat în vacanță. Eram într-un loc cu șampanii de sute de mii, cu plajă scumpă, fastuoasă. În momentul ăla nu aveam de ce să mă gândesc la mama. Fiind la petrecere, toată lumea se distra lângă mine, am zis: ‘Bă, mama, stai puțin’. Iau telefonul, o sun, îmi închide, o sun pe cameră a doua oară. Mi-a răspuns pe cameră și am văzut doar un pat, pe ea, și tăblia de la pat de spital. În capul meu prima dată am zis: ‘Băi, sunt plecați undeva, e vreun hotel, o chestie, vreo nebunie, a plecat cu tata’. Din ochi mi-am dat seama că e ceva grav, că e în spital, era internată, era și perioada cu COVID-ul, nu putea să intre nimeni la ea. Doctorii dădeau mici informații, chiar și cu cele mai mari insistențe, pile și relații. Era vorba de mama mea. Aș fi făcut orice să mă duc să o văd. Nu a existat varianta asta”, a continuat Karmen Minune.

Citește și: Karmen Simionescu, de urgență la spital. Ce a pățit fiica lui Adrian Minune. ”O nenorocire”

După insistențe repetate, fiica lui Minune a aflat de la sora ei că mama lor a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se aflau împreună la masă și discutau.

„Într-un final i-am sunat pe ai mei și le-am zis: ‘Băi, să-mi spuneți și mie ce s-a întâmplat’, ei aveau impresia că eu încă nu știu. Le-am zis că am vorbit cu ea, că am aflat ce s-a întâmplat. Sora mea mi-a povestit că s-a trezit în miezul nopții. Mama dormea și a vrut să se ducă la baie și nu a mai putut să-și țină echilibrul. A sunat-o pe sora mea, i-a zis: ‘Mi-e rău, vino să stai cu mine’.

Și în timp ce ele vorbeau la masă, mama a făcut AVC, cu semipareză pe partea stângă sau dreaptă, nu mai țin minte. I-au căzut ochiul și gura. Practic toți mușchii au paralizat. După ce au internat-o am descoperit anevrismul, deci tot răul a fost spre bine. Faptul că a scăpat de acel AVC ne-a lăsat pe noi să descoperim următoarea problemă. Exista varianta ca anevrismul să explodeze și creierul să se invadeze cu sânge și să nu mai avem ce să-i facem”, a mai spus Karmen Minune.