Kaufland retrage un produs de la raft, din cauza conţinutului ridicat de Ocratoxina A. Clienţii trebuie să returneze alimentul

Kaufland retrage un produs de la raft, din cauza conţinutului ridicat de Ocratoxina A. Este vorba despre un lot de "K-Classic Fistic prăjit fără sare 100 g", care are data de valabilitate 22.04.2023, lot 21029/220726001.

12 nov. 2022, 23:22
Kaufland retrage un produs de la raft, din cauza conţinutului ridicat de Ocratoxina A. Clienţii trebuie să returneze alimentul
Kaufland retrage un produs de la raft

Kaufland retrage un produs de la raft. Conform sursei citate, producătorul Carl Wilhelm Clasen GmbH retrage produsul „voluntar şi preventiv, din motive ce ţin de protejarea consumatorilor”.

Citeşte şi: Dispozitive medicale utile pentru orice român, disponibile în oferta Kaufland. Le găsiți la super-prețuri în această perioadă

Kaufland retrage un produs de la raft

În cadrul controalelor de rutină s-a identificat un conţinut ridicat de Ocratoxina A. Deoarece în cazul consumului pe termen lung al produsului nu poate fi exclus un risc asupra sănătăţii, clienţii sunt rugaţi să acorde atenţie acestei informări şi să nu consume articolul cu datele de identificare menţionate mai sus.

Kaufland a reacţionat imediat şi a retras produsul de la vânzare. (…) Producătorul Carl Wilhelm Clasen GmbH îşi cere scuze pentru această situaţie.„, se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.ro.

Astfel, clienţii se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a returna acest produs şi vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Decizia Kaufland după facturile uriaşe

Reprezentanții Kaufland au anunțat schimbări, după creșterea facturilor la energie.  După ce Lidl a anunțat, la finalul lunii septembrie, că magazinele își vor scurta programul pentru a reduce consumul de energie, reprezentanții Kaufland România au anunțat unele schimbări după creșterea facturilor.

Pentru a reduce consumul de energie electrică, în toate magazinele Kaufland se va reduce intensitatea luminii cu o oră și jumătate înainte de finalizarea programului de funcționare. De asemenea, s-a decis ca iluminatul parcărilor să fie redus cu două treimi din timpul normal. Cu atât mai mult, se va opri iluminatul cubului publicitar.

Când vine vorba de prețuri, compania a postat pe Facebook un mesaj prin care a anunțat că au fost stopate creșterile prețurilor la peste 1.000 de produse din toate categoriile. „Prețurile înghețate au devenit toamna asta conservate! Am stopat creșterile prețurilor la peste 1000 de produse din toate categoriile”, a transmis compania pe Facebook.