Kaufland și Lidl ar putea renunța la plățile în numerar. Marile lanțuri de supermarketuri fac un anunț important pentru clienți

După ce un mare lanț de tehnologie a renunțat la plățile în numerar, Kaufland, Lidl și Aldi ar putea urma exeplul.

06 feb. 2023, 19:51
Kaufland și Lidl ar putea renunța la plățile în numerar. Marile lanțuri de supermarketuri fac un anunț important pentru clienți

Un lanț de tehnologie german acceptă de acum înainte numai plățil cu cardul. Kaufland, Lidl și Aldi și-au anunțat, în acest caz, planurile.

Plata în numerar ar putea dispărea

Reprezentanții Kaufland au vornit pentru echo24.de despre consecințele pe care această măsură le va avea asupra clienților. În supermarlet, mai multe lucruri se vor schimba în 2023. pe lângă modificările aduse clasicului Girocard, plățile în numerar sunt amenințate cu dispariția.

Lanțul german de tehnologie Gravis, strâns legat de Apple, a desființat plățile în numerar, iar măsura se aplică la nivel național tuturor celor 40 de filiale. În acest caz, valoarea achiziției este irelevantă.

Citește și: Plata salariilor în numerar ar putea să fie interzisă, iar toţi comercianţii obligaţi să accepte plata cu cardul

În urma pandemiei cauzate de COVID-19, tot mai mulți clienți preferă plata exclusiv cu cardul. Astfel, Kaufland, Lidl și Aldi, dar și alte supermarketuri, ar putea lua în calcul abordarea unei noi metode de plată în sucursale.

Kaufland și Lidl, despre această inițiativă

„Vrem să oferim clienților noștri posibilitatea de a plăti în modul în care le este cel mai convenabil. Desigur, clienții noștri pot continua să plătească cu numerar în sucursalele noastre”, 

au declarat reprezentanții Kaulfand.

Potrivit studiilor, numerarul este în continuare cel mai popular mijloc de plată pentru majoritatea clienților la cumpărături.

Citește și: Cum UMFLĂ Lidl preţurile produselor. Diferenţe uriaşe între preţul de la raft şi cel de la casă

Și Lidl adoptă aceeași atitudine: „Ne dorim ca clienții noștri să aibă o experiență plăcută la cumpărături”.

Astfel, clienții vor putea plăti cu numerar, Girocard sau cu carduri de credit sau de debit. Plata se va putea face și contactless.