Kelemen, despre cazul Oprea: PSD şi UNPR vor încasa şi factura după acest incident

Liderul UDMR Kelemen Hunor declară că el ar fi făcut "un pas înapoi", în locul lui Gabriel Oprea, în cazul poliţistului care a murit în timp ce însoţea coloana sa oficială, el arătând totodată că nu crede că o comisie parlamentară de anchetă, dorită de liberali, va face lumină în acest caz.

27 oct. 2015, 10:46
Kelemen, despre cazul Oprea: PSD şi UNPR vor încasa şi factura după acest incident

Întrebat, marţi, la RFI, dacă va susţine UDMR înfiinţarea unei comisii de anchetă în Parlament în cazul Oprea, Kelemen Hunor a spus că nu a avut loc încă o discuţie la nivel de grup, dar nu crede că o comisie parlamentară „va face lumină”.

Citeşte şi: PNL a depus moţiunea simplă împotriva vicepremierului Gabriel Oprea la Senat

„Nu am discutat în grup. Probabil vor fi unii care vor semna, alţii nu vor semna (…). Eu nu cred că o comisie parlamentară va face lumină în acest caz şi în principiu, după ceva experienţă în Parlament, pot să vă spun că din păcate, comisiile parlamentare nu au reuşit aproape niciodată să ajungă la nişte concluzii pertinente. Când a existat o comisie parlamentară de foarte multe ori lucrurile au fost tergiversate sau politizate extrem de mult. Vom vedea. Nu pot să vă spun în acest moment”, a menţionat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă ministrul de Interne, Gabriel Oprea, ar trebui să-şi dea demisia, liderul UDMR a răspuns că „PSD şi UNPR vor încasa şi factura după acest incident”.

„Nu pot să-l sfătuiesc în nici un fel pe domnul Oprea. Aici, fiecare îşi gestionează situaţiile create în jurul lui aşa cum îşi doreşte. Din punct de vedere politic eu cred că PSD şi UNPR vor încasa şi factura după acest incident, dacă nu reuşesc să gestioneze cum trebuie (…). Eventual, pot să vă spun ce aş fi făcut eu într-o astfel de situaţie, dar asta este o chestiune personală. Eu aş fi făcut un pas înapoi, bineînţeles, cel puţin pentru mersul corect al anchetei. Asta nu înseamnă că eşti vinovat”.