Kelemen Hunor a obținut cel de-al patrulea mandat de preşedinte al UDMR. ”Voi face tot posibilul să continuăm guvernarea”

Kelemen Hunor a obținut sâmbătă cel de-al patrulea mandat de președinte al UDMR. În cadrul celui de-al XVI-lea Congres al Uniunii, care a avut loc la Timişoara, Hunor a subliniat faptul că va face tot posibilul ca partidul pe care îl conduce să continue guvernarea alături de PNL și PSD.

29 apr. 2023, 17:25
Kelemen Hunor a obținut cel de-al patrulea mandat de preşedinte al UDMR. ”Voi face tot posibilul să continuăm guvernarea”
Kelemen Hunor a obținut cel de-al patrulea mandat de preşedinte al UDMR

Kelemen Hunor a obținut cel de-al patrulea mandat de preşedinte al UDMR. Kelemen Hunor a fost reales în funcția de președinte al UDMR după ce a obținut 653 din partea celor 835 de delegați prezenți la Congresul Uniunii care a avut loc la Timișoara, vineri și sâmbătă.

Citește și UDMR nu renunță la guvernare. Kelemen Hunor: ”Noi ţinem cu dinţii de poziţiile pe care le avem”

Kelemen Hunor a obținut cel de-al patrulea mandat de preşedinte al UDMR

Președintele reales al UDMR a subliniat în cadrul congresului de sâmbătă, că niciun partener al Uniunii nu trebuie să se lase înşelat de faptul că în aceste momente, partidul are în Parlament doar 6-7% pentru că va face tot posibil să continue guvernarea alături de membrii coaliției..

Mai mult, Kelemen Hunor a  dezvăluit că doreşte să continue munca pe care a început-o în această coaliție.

“Pe termen scurt, asta înseamnă că vrem să continuăm munca pe care am început-o. La sfârşitul lunii mai va fi rotativa guvernamentală şi puteţi vedea că toată lumea speculează şi foarte mulţi manipulează. În anul 2020 am intrat la guvernare pentru patru ani. Ne-am asumat munca, nu funcţiile şi, de atunci, pot spune cu curaj şi cu inima împăcată, că ne facem treaba eficient. Şi acum spun acelaşi lucru, ce am spus în 2020. Dacă condiţiile sunt îndeplinite, continuăm munca. Vrem să continuăm, dar nu în orice condiţii. Dar nimeni, niciun partener de-al nostru să nu se lase înşelat de faptul că noi avem în Parlament doar 6-7%. Noi reprezentăm o întreagă comunitate naţională de peste un milion de oameni. Aceasta nu este matematică, este mult mai mult de atât. Aceasta este pasiunea noastră. Eu însumi voi face tot posibilul să continuăm guvernarea. Şi nu doar să continuăm, dar să lucrăm mai mult, mai bine şi mai înţelept”, a declarat Kelemen Hunor. 

Președintele UDMR a vorbit și despre importanţa câştigării alegerilor din 2024, care vin cu o miză foarte mare pentru comunitatea maghiară.

“Din punctul nostru de vedere, la alegerile europarlamentare se va decide dacă putem să ne păstrăm reprezentarea la Bruxelles. Dacă vom avea un cuvânt de spus în privinţa viitorului Uniunii Europene pentru că vedem că trecutul recent şi prezentul nu merg în cea mai bună direcţie. Alegerile locale vor decide dacă ne vom putea menţine poziţiile şi dacă vom putea continua munca, în ce măsură noi vom continua să conducem, în continuare, acele comunităţi locale unde maghiarii au un cuvânt decisiv de spus, respectiv dacă vom putea da voce acelor maghiari, care trăiesc în minoritate, dar nu are cine să le reprezinte interesele”, a explicat liderul UDMR.

De asemenea, Kelemen Hunor menționat faptul că alegerile parlamentare de anul viitor vor decide dacă UDMR va mai putea intra sau nu la guvernare.

“Fără îndoială că alegerile parlamentare vor decide dacă vom putea intra, din nou, la guvernare sau nu. Dacă vom putea să rămânem cheia stabilităţii în politica românească. Răspunsul nostru poate fi doar unul. Da, trebuie să rămânem. Faţă de acestea, alegerile prezidenţiale au mai degrabă o importanţă simbolică – totuşi este important să ne manifestăm, să arătăm forţa comunităţii noastre”, a mai transmis Kelemen Hunor.

Citește și Kelemen Hunor: NU vor fi organizate alegeri anticipate. UDMR NU va ieși de la guvernare