UDMR nu renunță la guvernare. Kelemen Hunor: ”Noi ţinem cu dinţii de poziţiile pe care le avem”

Kelemen Hunor a declarat vineri că UDMR nu va renunța la guvernare și că ține cu dinții de toate pozițiile pe care le deține în prezent, în coaliție.

28 apr. 2023, 16:41
UDMR nu renunță la guvernare. Kelemen Hunor: ”Noi ţinem cu dinţii de poziţiile pe care le avem”
UDMR nu renunță la guvernare.

UDMR nu renunță la guvernare. Kelemen Hunor. Kelemen Hunor a fost prezent la deschiderea Conferinţei Aleşilor Locali ai UDMR, unde a subliniat faptul că partidul pe care îl reprezintă îşi doreşte să rămână în continuare la guvernare, pentru că e o muncă pe care şi-a asumat-o pentru patru ani.

Citește și Kelemen Hunor (UDMR) se teme de revolta populației, pe tema pensiilor speciale: „Aici ne-au adus demagogia și populismul! / Lovește furia poporului!”

UDMR nu renunță la guvernare. Kelemen Hunor

„În 2020, am început guvernarea într-o situaţie încărcată de probleme, am fost mai mult sau mai puţin pregătiţi, în miezul pandemiei am preluat guvernarea, într-o perioadă în care stingerea incendiului părea să fie singura lucrare cu care ne putem ocupa în guvern. Doar ca să stingem incendiul în guvern nu ne asumam rol de guvernare, motiv pentru care pe lângă această stingere de incendii am avut în vizor şi dezvoltarea, construcţia, construcţia am vizat-o pe domenii, unde rezultatele erau spectaculoase.

Şi, bineînţeles, am reuşit să dobândim câteva poziţii pe care am reuşit să le menţinem şi am dovedit, pe de o parte comunităţii noastre, pe de altă parte ţării şi românilor inclusiv, că politicienii şi miniştrii UDMR sunt în stare să îşi vadă de treabă şi să lanseze programe care sunt benefice pentru fiecare cetăţean. Continuăm această muncă, munca care continuă şi în ziua de astăzi, dorim să continuăm această muncă, toată lumea trebuie să ştie, doar că în politică întotdeauna apar momente neaşteptate chiar şi dacă eşti pregătit. S-ar putea ca situaţia respectivă să nu fie întocmai cum ţi-ai imaginat-o tu”, a spus Kelemen Hunor. 

Mai mult, Kelemen Hunor a vorbit despre rocada guvernamentală care este programată la finalul lunii mai și a subliniat faptul că deşi nu este parte din înţelegere, UDMR vrea să rămână la guvernare.

„Undeva la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie se va numi un nou premier, pe noi nu ne atinge acest lucru pentru că noi nu avem candidat la această funcţie şi decizia de a schimba premierul s-a născut în momentul în care partidele (PSD şi PNL n.red.) au propus acest lucru, noi nu am putut avea candidat, motiv pentru care nu facem parte din acest acord, ceea ce înseamnă că nu ne băgăm. E ca şi o bătaie bună la cârciumă, dacă stai acolo şi nu ai nicio treabă, atunci cel mai bine este să nu fii în situaţie, nu vrem să ne complicăm, dar nu pot să vă promit că totuşi reuşim să rămânem pe dinafară. Noi vrem să rămânem la guvernare, munca ne-am asumat-o pe timp de patru ani, timp de patru ani avem intenţia, până la sfârşitul ciclului, să facem ceea ce trebuie să facem, cu bună-ştiinţă, cu mare atenţie şi cu putere de muncă, dar vom vedea ce se va întâmpla după ce vom avea noul premier, noi ţinem cu dinţii de poziţiile pe care le avem”, a mai declarat președintele UDMR.

În aceste momente, în interiorul UDMR au loc alegeri pentru un nou președinte. Kelemen Hunor, președintele în exercițiu al partidului candidează la Congresul UDMR organizat la Timișoara pentru un nou mandat.

Citește și Kelemen Hunor susține că PSD și PNL se înțeleg perfect la guvernare: „Nu veți vedea scandal nici în 2023!”