Kelemen Hunor îl pune la punct pe Dan Barna: Florin Cîțu are susținerea UDMR. Nu putem accepta să stea coaliția într-un ministru

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat că partidul pe care îl conduce îl susține pe Florin Cîțu și spune că Guvernul trebuie să meargă mai departe fiindcă țara nu poate fi aruncată în instabilitate în momentul de față.

14 apr. 2021, 18:32
Kelemen Hunor îl pune la punct pe Dan Barna: Florin Cîțu are susținerea UDMR. Nu putem accepta să stea coaliția într-un ministru

Kelemen Hunor: Florin Cîțu are susținerea UDMR

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat că partidul pe care îl conduce îl susține pe Florin Cîțu și spune că Guvernul trebuie să meargă mai departe fiindcă țara nu poate fi aruncată în instabilitate în momentul de față.

„Sigur, este o situaţie nedorită, dificilă, peste care trebuie să trecem, fiindcă această coaliţie şi acest Guvern şi-a asumat un rol important, o responsabilitate importantă şi, cum am mai spus, nu putem să acceptăm că soarta coaliţiei stă într-un singur ministru. Trebuie să mergem mai departe şi nu există alternativă la această coaliţie. Şi sunt convins că USR PLUS va veni cu o nominalizare foarte repede. Va fi o discuţie în coaliţie şi nu se pune problema să ne gândim la alte variante

Florin Cîţu are susţinerea noastră în continuare, a condus cu responsabilitate şi cu multă empatie Guvernul, până acum, şi sunt convins că va avea această posibilitate să conducă mai departe Guvernul. Trebuie să trecem peste această situaţie. Da, pentru toată lumea este o situaţie nedorită, dar nu se pune problema să ne gândim la schimbarea primului ministru, să reluăm discuţiile, să aruncăm ţara într-o instabilitate politică şi nu putem transmite nici cetăţenilor, nici societăţii la modul general, dar nici partenerilor noştri externi că nu suntem în stare să gestionăm o situaţie politică şi permanentă. Ne întoarcem într-o criză politică, nu este de acceptat”, a argumentat liderul UDMR.

E nevoie de maturitate, context în care nu trebuie puse condiții în coaliție, atribuția premierului fiind de a face remanieri guvernamentale, a mai spus Hunor.

„Este nevoie de maturitate şi nu trebuie să punem condiţii unii altora, fiindcă remanierea e treaba prim-ministrului şi el, când face o astfel de remaniere, anunţă remanierea şi Guvernul trebuie să meargă mai departe. Deci, din acest punct de vedere, eu apelez la responsabilitatea colegilor noştri şi la o discuţie calmă în coaliţie în zilele următoare”, a adăugat vicepremierul Kelemen Hunor.

Premierul Cîţu nu mai are sprijinul USR-PLUS. Dan Barna: Demiterea lui Vlad Voiculescu a fost o decizie imatură politic

Dan Barna

a anunţat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS, după ce l-a demis din funcţia de ministru al Sănătăţii pe Vlad Voiculescu.

„România este intr-un razboi cu pandemia covid. Demiterea ministrul Sănătăţii este o decizie unilaterală şi imatură politic, care ridică foarte multe semne de întrebare asupra capacităţii premierului Florin Cîţu de a conduce o coaliţie funcţională în această perioadă foarte complexă şi delicată pentru România.

Ne-am asumat în momentul în care am constituit acest guvern de coaliţie să luăm deciziile majore împreună, prin consultare şi prin dialog şi asta s-a întâmplat până astăzi. În această dimineaţă, am fost invitat de premier la o discuţie, în care mi-a comunicat o decizie deja luată şi transmisă preşedintelui României. Nu a existat nicio consultare anterioară, nici astăzi, nici ieri, nici în ultimele zile legată de o astfel de decizie, cu atât mai mult cu cât luni în şedinţa coaliţiei agreaserăm că ne reîntoarcem la obiectivul de guvernare şi ieşim din acest joc de balet politic în care fiecare încearcă să-şi mărească impresia artistică.

Este o decizie prin care, din acest moment, premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR-PLUS. Vlad Voiculescu, încă din prima zi a mandatului, a intrat într-o luptă cu sistemul de sănătate corup şi căpuşat, o luptă foarte complexă şi am văzut reacţiile foarte vehemente şi foarte dure şi linşajul de presă care a fost direcţionat asupra lui în ultimele săptămâni.

Faptul că stăm de săptămâni întregi într-un balet politic fără să vedem un sprijin al premierului este o problemă foarte mare pe care vrem să o clarificăm în cadrul coaliţiei”, a declarat liderul USR-PLUS, Dan Barna.

Citiți și Marcel Ciolacu: „PSD nu se dă înapoi dintr-o eventuală intrare la guvernare, cu Rafila premier. O coaliție cu PNL e EXCLUSĂ!”