Kelemen Hunor, între alianţa cu PSD şi cea cu USR: „PSD poate cere premierul pe bună dreptate”/”Dacă PNL a făcut o concesie, trebuie să facă şi USR”

Liderul UDMR Kelemen Hunor a lăsat să se înţeleagă, miercuri seară, că este de acord cu participarea la guvernare în orice variantă, ori cu PNL şi USR, ori cu liberalii şi PSD.

03 nov. 2021, 20:06
Kelemen Hunor, între alianţa cu PSD şi cea cu USR: „PSD poate cere premierul pe bună dreptate”/”Dacă PNL a făcut o concesie, trebuie să facă şi USR”

Kelemen Hunor, a declarat miercuri că PSD este îndreptățit să ceară funcția de premier pentru a intra în Guvern, dar, pe de altă parte, a spus şi că PNL şi USR ar putea ajunge la o înţelegere, oferind şi o soluţie în acest sens.

„Daca PNL a renuntat la decizia legata de USR (n.r. de a nu mai colabora cu USR), atunci si USR trebuie sa faca o concesie (legata de refuzul de a-l accepta pe Citu premier). Fara compromis nu se poate. Daca lasa fiecare din aroganta, din orgoliile personale, se poate face. Coalitie perfecta nu exista, nu se poate face, dar va fi nevoie de una”, a spus Kelemen Hunor la Antena 3.

Pe de altă parte, acelaşi Hunor a afirmat că într-o negociere PNL-PSD, social-democraţii ar fi îndreptăţiţi să ceară funcţia de premier, având în vedere că au avut cel mai mare scor electoral la alegerile parlamentare.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, în plină criză: „Suntem în faza exploratorie. Dacă PNL negociază cu PSD, nu vrea refacerea coaliţiei”

„PSD poate cere premierul pe buna dreptate, pentru ca are mai multe mandate (in Parlament) decat au PNL si UDMR impreuna”, a spus liderul UDMR.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că social-democraţii nu vor intra în negocieri sau în discuţii „sterile” cu PNL sau USR cu privire la ministere, ci doresc ca mai întâi să se stabilească programul de guvernare şi priorităţile.

„Ne aflăm într-o criză majoră pandemică negestionată, ne aflăm într-o criză economică, într-o criză socială, în ceea ce priveşte preţurile, vedeţi evoluţia euro din această dimineaţă, şi într-o criză politică declanşată de fosta guvernare de dreapta, respectiv de PNL şi de USR. Toate crizele pandemice, economice şi sociale au fost gestionate şi sunt efectul acestei alianţe de dreapta susţinută de preşedintele României. Aici este discuţia. Am văzut abordarea celor două partide în şedinţele lor, este o abordare în continuare şi arogantă şi superficială.

Eu vă anunţ că am terminat cu colegii mei şi cu specialiştii partidului cele 100 de priorităţi pentru români şi de la aceste lucruri vom porni discuţiile pe care o să le avem cu PNL sau cu USR. Nu am stabilit când vom avea aceste discuţii. Ce vă pot spune cu certitudine este că PSD nu va intra în negocieri sau în discuţii sterile privind ministerele, întâi stabilim programul de guvernare, care sunt priorităţile, apoi vom avea discuţii”, a afirmat Ciolacu, la sediul central al PSD.

Citeşte şi: Florin Cîţu forţează USR să-l accepte premier. Cioloş se împotriveşte, momentan