Kelemen Hunor: Moţiunea ar trebui să treacă fără nicio problemă

Președintele UDMR, Kelemn Hunor a declarat că speră că UDMR și PSD vor avea suficiente voturi pentru a adopta moțiunea de cenzură și pentru a bloca modificarea legii în sensul în care primarii să fie aleși în două tururi de scrutin. 

RomaniaTV.net
20 ian. 2020, 13:51
Kelemen Hunor: Moţiunea ar trebui să treacă fără nicio problemă

„Vom încerca să blocăm proiectul de lege prin votarea moţiunii de cenzură. Cine nu e de acord e obligat să voteze moţiunea. Sper să treacă. E singurul instrument de a împiedica adoptarea legii. (…) Ar trebui să treacă fără nicio problemă. O să vă dau şi argumente, inclusiv pentru anticipate. De la demiterea lui Ungureanu în 2012 am tot avut guverne. Nu poţi să faci proiecte, dacă schimbi guvernele în mod permanent. Avem nevoie de o majoritate guvernamentală solidă. Acest lucru se poate face prin anticipate. Nu câştigăm doar jumătate de an. Trebuie oprită criza guvernamentală”, a declarat Kelemen Hunor, la Adevărul Live, potrivit Agerpres. 

Liderul UDMR a mai spus că cei care doresc alegeri anticipate ar trebui să voteze moțiunea de cenzură. „USR sau o parte din USR, cea care gândeşte limpede, dacă doresc anticipate, trebuie să voteze demiterea Guvernului”, a mai spus Kelemen.

Citeşte şi Guvernul Orban va pica în primele luni din 2020. S-a format o majoritate pentru alegeri anticipate

Totodată, Kelemn Hunor susține că nu formațiunea pe care o conduce nu va încerca formarea unei noi majorități alături de PSD dacă moțiunea este adoptă și Guvernul va fi demis.

„Dacă pică Guvernul, mingea e la preşedinte”, a mai afirmat președintele UDMR.


loading...