Kelemen Hunor: Noul guvern din Ungaria poate promova interesele maghiarilor din Transilvania la Bruxelles

Formarea unui guvern legitim puternic în Ungaria ar putea promova interesele maghiarilor din Transilvania în regiune şi la Bruxelles, a declarat luni pentru MTI preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
07 apr. 2014, 14:47
Kelemen Hunor: Noul guvern din Ungaria poate promova interesele maghiarilor din Transilvania la Bruxelles

Potrivit liderului UDMR, există un interes reciproc ca guvernul să se angajeze într-un dialog în legătură cu chestiunile privitoare la maghiarii din Bazinul Carpatic cu toate partidele democratice din Ungaria şi să încerce să ajungă la un consens cu acestea.

‘Problema etnicilor maghiari din afara ţării nu trebuie să fie un subiect care să creeze divizări în Ungaria’, a menţionat Kelemen Hunor.

El a subliniat că provocarea cea mai importantă din anii următori va fi de a înscrie protecţia minorităţilor indigene în directivele Uniunii Europene.

‘Ungaria şi partidele parlamentare ungare pot contribui în mare măsură la realizarea acestui obiectiv prin iniţierea unui dialog în interiorul UE şi prin întărirea solidarităţii care s-a creat’, a apreciat totodată Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai adăugat că va trebui să li se acorde o atenţie specială etnicilor maghiari din Transcarpatia (Ucraina) şi Voivodina (Serbia) pentru a asigura că nu sunt lăsaţi deoparte, deşi ţările lor nu fac încă parte din UE.