Kelemen Hunor: Preşedintele ori nu a fost informat corect ori intenţionat a spus ce a spus

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, respinge acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora UDMR ar ataca instituţiile statului şi consideră "o exagerare" asocierea făcută de şeful statului între instituţii şi persoanele care le conduc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 18:54
Kelemen Hunor: Preşedintele ori nu a fost informat corect ori intenţionat a spus ce a spus

Kelemen Hunor a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că atunci când UDMR era în coaliţie la guvernare cu PD, de fiecare dată a explicat importanţa instituţiilor fundamentale şi a acţionat ca atare.

„În ceea ce mă priveşte şi în ceea ce priveşte UDMR, resping şi respingem categoric această acuzaţie făcută de preşedintele Traian Băsescu cum că noi am ataca instituţiile statului prin atitudinea noastră. Am şi argumente. Dincolo de faptul că atunci când eram în coaliţie la guvernare cu PDL de fiecare dată am explicat importanţa instituţiilor fundamentale şi am acţionat ca atare. Această asociere a şefului statului între instituţiilor fundamentale şi persoanele care stau în fruntea acestora este o exagerare pentru că nu se poate asocia instituţia cu persoana care o conduce. Din acest punct de vedere iarăşi nu pot fi de acord cu preşedintele Băsescu”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, UDMR nu a participat, marţi, la niciun vot, nici când a fost vorba despre schimbarea lui Vasile Blaga de la şefia Senatului, şi nici la schimbarea Avocatului Poporului sau a Robertei Anastase.

„Colegii noştri nu au votat pentru această schimbare a lui Blaga, nici când a fost vorba despre schimbarea Avocatului Poporului, noi am fost în sală şi ne-am abţinut de la vot, deci nu am dat vot pentru şi exact pentru acest lucru, fiindcă noi am considerat că în acest moment schimbarea Avocatului Poporului nu este fundamentată suficient şi nu există niciu argument pentru schimbarea sa. La fel, în cazul Robertei Anastase, colegul nostru nu a participat la şedinţa Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor şi am fost că vom fi prezenţi în plen dar nu vom vota nici pentru nici împotrivă ci ne vom abţine de la vot. Considerăm că aşa este corect în acest moment”, a mai spus liderul UDMR.

Acesta crede că poate preşedinte Băsescu nu a fost corect informat despre atitudinea UDMR şi despre votul Uniunii or intenţionat a încercat să facă această asociere a sa ca lider al UDMR cu cei care deţin majoritatea.

„UDMR nu face parte din majoritatea parlamentară în acest moment, când vorbeşte despre majoritate eu consider că UDMR nu trebuia amintit, pentru că noi nu facem parte din această majoritate”, a conchis Kelemen Hunor.

„Domnul preşedinte ori nu a fost informat corect ori intenţionat a spus ce a spus, ceea ce nu este adevărat, fiindcă astăzi noi de fiecare dată ne-am comportat aşa cum am anunţat şi aşa cum ne-am comportat în 22 de ani”, a afirmat Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, instituţiile sunt mai importante decât persoanele care stau în fruntea instituţiilor respective

„Noi nu considerăm că instituţia şi persoana care conduce trebuie să fie tratate ca şi un corp unitar. De aceea, respingem, şi resping categoric în numele meu şi în numele UDMR această acuzaţie că noi am fi dus un atac împotriva instituţiilor fundamentale”, a mai apreciat preşedintele UDMR.

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut, marţi seară, lui Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Gabriel Oprea şi Kelemen Hunor să înceteze imediat acţiunile împotriva instituţiilor statului român.