Kelemen Hunor: UDMR ar putea pierde maximum trei mandate parlamentare din cauza PCM şi a PPMT

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a recunoscut, luni, că Uniunea ar putea pierde la alegerile din 9 decembrie maximum trei mandate parlamentare din cauza PCM şi a PPMT, iar acestea nu vor ajunge la cele două partide maghiare, ci la partide româneşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
15 oct. 2012, 12:56
Kelemen Hunor: UDMR ar putea pierde maximum trei mandate parlamentare din cauza PCM şi a PPMT

Întrebat, luni, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, dacă este un pericol pentru Uniune depunerea de candidaturi din partea PCM şi a PPMT, Kelemen Hunor a spus că pericolul există, dar că, în afară de UDMR, niciun alt partid maghiar nu are şanse să intre în Parlament.

„Sigur că există un pericol, dar eu sunt convins că cei care cunosc sistemul electoral şi care cunosc rezultatele alegerilor locale spun lucrurilor pe nume şi nu vin cu fantezii, că fiecare are şansa de a intra. Niciun alt partid maghiar nu are şanse de a intra în Parlament în afară de UDMR. Există pericolul de a pierde un loc, două, trei maximum, dar astea nu merg nici spre Tokes, nici spre PCM. Cei care se pregătesc de alegeri nu vor altceva decât să fure de la noi câteva mandate, dar nu pentru ei, ci pentru Dan Diaconescu sau alte partide româneşti şi să ne pună într-o situaţie dificilă”, a spus Kelemen.

El a precizat că UDMR are o responsabilitate uriaşă faţă de un electorat care aşteaptă rezolvarea unor probleme concrete ale societăţii.