Kelemen Hunor: UDMR CONDAMNĂ actele de VIOLENŢĂ de orice natură. Ne delimităm de manifestările EXTREMISTE

Președintele UDMR Kelemen Hunor a condamnat, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES, "intenția actului de violență care, conform informațiilor apărute în presă, urma să fie pus în practică de către președintele filialei din Târgu Secuiesc a 'Mișcării Tinerilor din 64 de Comitate' pe 1 decembrie, sub forma unui atentat'.

01 dec. 2015, 16:48
Kelemen Hunor: UDMR CONDAMNĂ actele de VIOLENŢĂ de orice natură. Ne delimităm de manifestările EXTREMISTE

Președintele UDMR a punctat că organizația pe care o conduce se delimitează ferm de manifestările extremiste și pledează pentru conviețuire pașnică, respect reciproc și toleranță.

CITEŞTE ŞI: Suspectul de TERORISM de la Târgu Secuiesc, anchetat în 2014 pentru arborarea unor DRAPELE NEGRE de 1 Decembrie

„UDMR condamnă actele de violență de orice natură și se delimitează ferm de manifestările extremiste, surse ale relațiilor tensionate dintre comunități. Considerăm că doar conviețuirea pașnică, respectul reciproc și toleranța pot călăuzi România pe calea ei spre prosperitate și spre un viitor construit temeinic de comunitățile care o alcătuiesc”, a declarat Kelemen Hunor.

Acesta a adăugat că ‘UDMR consideră instrumentele democrației parlamentare și cele al dialogului politic drept singurele instrumente legitime’.

Kelemen Hunor și-a manifestat, totodată, „speranța că demersurile autorităților competente vor fi corecte în ceea ce privește investigarea acestui caz”.

De asemenea, președintele UDMR i-a mai îndemnat pe actorii vieții publice „la o abordare calmă și responsabilă a problemei în cauză”.

Un atentat a fost dejucat, marţi, la Târgu Secuiesc, de poliţiştii de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate. Un român de etnie maghiară, membru al formaţiunii extremiste ”Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” din Ungaria, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, acesta fiind acuzat că intenţiona să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat, marţi, la Parada de Ziua Naţională organizată la Târgu Secuiesc.