Suspectul de TERORISM de la Târgu Secuiesc, anchetat în 2014 pentru arborarea unor DRAPELE NEGRE de 1 Decembrie

Şeful PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, afirmă că Beke Istvan Attila, românul de etnie maghiară suspectat că ar fi intenţionat să detoneze marţi, la Târgu Secuiesc, un dispozitiv exploziv improvizat la manifestaţia prilejuită de Ziua Naţională a României, este aceeaşi persoană care anul trecut, pe 1 Decembrie, a arborat drapele negre pe mai multe clădiri din centrul acestui oraş.

RomaniaTV.net
01 dec. 2015, 16:25
Suspectul de TERORISM de la Târgu Secuiesc, anchetat în 2014 pentru arborarea unor DRAPELE NEGRE de 1 Decembrie

Madalin Guruianu a declarat ca in urma plangerii pe care a depus-o la Politie, barbatul a fost anchetat, dar organele au dispus neinceperea urmaririi penale, potrivit Agerpres.

„Sunt stupefiat de incompetenta legislativa romaneasca (…) Ancheta a relevat neinceperea urmaririi penale, iar acest lucru, dupa cum am mai spus, nu poate decat incuraja continuarea acestor actiuni (…) Oamenii care nu sunt pedepsiti la timp ajung sa creada ca nu fac nimic rau”, a declarat Madalin Guruianu.

El a amintit, in context, ca anul trecut a depus plangeri la Politie atat impotriva persoanei care a arborat drapele de doliu la Targu Secuiesc, cat si impotriva reprezentantilor organizatiei „Noua Dreapta”, prezenti la festivitatile de la Sfantu Gheorghe, care au scandat sloganuri ofensatoare la adresa comunitatii maghiare, dar si in cazul lor s-a dispus neinceperea urmaririi penale.

„Legal nu li s-a putut reprosa nimic. (…) Constiinta mea e impacata pentru ca le-am facut plangeri la Politie. Nu pot tolera manifestarile extremiste, indiferent din ce parte vin ele”, a mai spus Madalin Guruianu.

Un atentat a fost dejucat, marţi, la Târgu Secuiesc, de poliţiştii de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate. Un român de etnie maghiară, membru al formaţiunii extremiste ”Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” din Ungaria, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, acesta fiind acuzat că intenţiona să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat, marţi, la Parada de Ziua Naţională organizată la Târgu Secuiesc.