Kelemen: Nu mai am speranţe de la acest Guvern şi mă aştept la ce e mai rău

Publicat: Marţi, 08 Mai 2012 21:15 // Actualizat: Miercuri, 09 Mai 2012 08:52 // Sursa: RTV.net

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a calificat drept "lamentabilă" decizia Guvernului de a retrage recursul depus de fostul Cabinet la hotărârea Curţii de Apel privind UMF, spunând că nu mai are speranţe de la Guvern şi se aşteaptă "la ce e mai rău".

Foto: inpolitics.ro

Kelemen a declarat, marţi, pentru Mediafax, că optimismul său privind o diferenţă între retorica USL în opoziţie şi acţiunile guvernamentale a fost risipit.

"Decizia de retragere a recursului în cazul UMF Târgu Mureş cu care a început Guvernul Ponta, această guvernare este absolut lamentabilă. Noi ne-am aşteptat la aşa ceva, pentru că zilele trecute mesajele erau clare, dar totuşi credeam că premierul Ponta nu va face o guvernare anti-maghiară, anti-minoritară, că nu va face demersurile pentru a retrage recursul pentru că, până la urmă, nu era un gest care schimba mersul lucrurilor. Văd că una spune şi alta face acest Guvern. Trebuie să observ, din păcate, că toate constatările noastre şi «aşteptările» noastre sunt confirmate prin aceste decizii. De aceea, tot optimismul meu sau speranţa mea că va fi o diferenţă între retorica USL în opoziţie şi acţiunile guvernamentale sunt risipite. Nu mai am speranţe faţă de acest Guvern şi mă aştept la ce e mai rău", a spus Kelemen.

Liderul UDMR a adăugat că juriştii Uniunii vor analiza situaţia şi că se vor folosi toate "mijloacele parlamentare, legale şi neparlamentare pentru apărarea drepturilor câştigate".

Guvernul a decis în şedinţa de marţi să retragă recursul formulat de fostul Executiv la decizia instanţei de suspendare a hotărârii fostului Cabinet privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, urmând ca ministrul Educaţiei, Ioan Mang, însoţit însă şi de cel al Externelor, Andrei Marga, să plece la Târgu Mureş pentru a identifica o soluţie cu reprezentanţii universităţii.

"Este normal ca această hotărâre să fie suspendată şi, imediat ce instanţa se va pronunţa, vom lua şi decizia politică necesară", a spus premierul Victor Ponta.

Aplicarea Hotărârii de Guvern privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a fost suspendată, vineri, în urma unei decizii a Curţii de Apel Târgu Mureş, care a admis o solicitare în acest sens formulată de conducerea UMF.

Guvernul Ungureanu a atacat însă cu recurs, luni, sentinţa de suspendare.

Senatorul UDMR Marko Bela declara, sâmbătă, că "inclusiv Guvernul care este încă în funcţiune" trebuie să atace sentinţa Curţii de Apel Târgu Mureş, care a suspendat aplicarea Hotărârii de Guvern privind UMF, susţinând că instanţa a făcut "un abuz".

Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş a fost aprobată la sfârşitul lunii martie de Cabinetul Ungureanu.

Actul normativ stabileşte că la universitate va fi înfiinţată o nouă facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză.

Respectiva HG a fost una dintre temele moţiunii de cenzură a USL în urma căreia a căzut Guvernul Ungureanu.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 mai 12:52
Răspunde | Votează email 1 email
mircea ardelean
draga kalman v-ati delectat cu guvernele fragile se pare ca acuma v-ati dat in petic nu trebuie sa disperati , aveti drepturi mai multe ca noi asa ca stati linistit demonstrati-ne ca sunteti adevarati romani si va fi ok .
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H