Kelemen: Trebuie făcută campanie de la om la om, nu se pot câştiga alegerile din birouri, din casă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică, la lansarea candidaţilor filialei Cluj a Uniunii la alegerile locale, că trebuie dusă o campanie electorală "de la om la om", pentru că alegerile nu se pot câştiga din birouri, din casă.

RomaniaTV.net
13 mai 2012, 15:43
Kelemen: Trebuie făcută campanie de la om la om, nu se pot câştiga alegerile din birouri, din casă

Kelemen a spus că în cadrul campaniei electorale, candidaţii UDMR vor trebui să explice alegătorilor deciziile luate în perioada cât Uniunea s-a aflat la guvernare şi de ce s-au luat aceste decizii.

„Trebuie să facem o campanie de la om la om, nu se pot câştiga alegerile din birouri, din casă. Cei care nu vor ieşi din casă şi nu se duc către oameni nu vor câştiga. Nu putem aştepta să vină oamenii la noi, noi trebuie să mergem la ei. După o perioadă foarte grea din cauza crizei economice şi financiare trebuie să explicăm ce decizii am luat şi de ce am luat aceste decizii şi ce vrem să facem în continuare. Această campanie se poate câştiga dacă vorbim despre rezultate, despre ce am făcut în ultimii patru ani în administraţiile locale”, a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a reiterat faptul că Uniunea nu va face o campanie negativă „nici împotriva colegilor care au înfiinţat mai multe partide maghiare, nici împotriva candidaţilor români”. „Vom face o campanie pozitivă şi avem candidaţi credibili, care au deja rezultate, sau tineri care acum intră în politică”, a spus Kelemen Hunor.

Acesta a adăugat că obiectivul UDMR la alegerile locale este să nu aibă mai puţini consilieri şi primari decât la alegerile din 2008. „Cred că rezultatele din 2008 pot fi repetate şi în 2012”, a afirmat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a participat, duminică, la Cluj-Napoca, la lansarea candidaţilor UDMR Cluj la alegerile locale, în cadrul manifestării fiind prezentaţi candidaţii pentru Primăria Cluj-Napoca, şefia Consiliul Judeţean Cluj, Consiliul Local Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj.