Kelemen: UDMR a pierdut voturi din motive de absenteism, nu pentru că au fost date PPMT

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că formaţiunea pe care o conduce a pierdut din voturi fiind vorba de absenteism, şi nu de îndreptarea acestora către "partidul lui Tokes" (PPMT - n.r.), Uniunea urmând să îşi reorganizeze "unele segmente" şi să îşi modifice statutul, la un congres.

RomaniaTV.net
14 dec. 2012, 18:54
Kelemen: UDMR a pierdut voturi din motive de absenteism, nu pentru că au fost date PPMT

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat presei, vineri seară, la ieşirea de la şedinţa Consiliului Consultativ al Platformelor UDMR, că a făcut o primă analiză a rezultatelor alegerilor, cu reprezentanţii platformelor ideologice din UDMR, ai grupurilor parlamentare ale Uniunii constituite după alegeri, ai organizaţiilor judeţene şi teritoriale, care va continua, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că UDMR „a pierdut nişte voturi” şi că vrea „o analiză foarte precisă” pentru a ajunge la „concluziile corecte”, anunţând, totodată, organizarea unui congres al formaţiunii, în primăvara anului viitor.

„Am început analiza rezultatelor şi acest proces va continua, fiindcă trebuie să facem o analiză foarte atentă după alegeri – că într-adevăr, faţă de 2008, faţă de 2004 am mai pierdut nişte voturi, am mai pierdut din voturile pe care le-am obţinut, de exemplu, la alegerile locale din 2012. Şi vreau să avem o analiză foarte precisă, ca să putem să tragem concluziile corecte şi să putem lua deciziile pentru reorganizarea anumitor segmente din viaţa UDMR. Anul viitor în primăvară vom avem un Congres în care vom modifica şi statutul UDMR şi sigur până atunci vom pregăti toate aceste decizii care trebuie luate la Congresul din 2013”, a spus Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, congresul nu va fi unul de alegeri, ci unul în care se va modifica statutul, probabil şi programul politic al Uniunii, dar a refuzat să ofere alte amănunte.

Kelemen Hunor a mai declarat că formaţiunea pe care o conduce a pierdut din voturi faţă de anul 2008 “cu excepţia a patru-cinci judeţe”, fiind vorba de absenteism şi nu de îndreptarea acestora către „partidul lui Tokes” (PPMT – n.r.).

„Este clar că, cu excepţia a patru-cinci judeţe, faţă de 2008 am pierdut voturi. Poţi să spui că a fost zăpadă, că a fost partidul lui Tokes, dar important este că trebuie să găsim o modalitate de a recâştiga acele voturi care în 2012 nu au fost exprimate – pentru că e vorba de absenteism, de lipsa acestor voturi, nu e vorba de faptul că aceste voturi s-au dus către partidul lui Tokes”, a conchis Kelemen.

UDMR a obţinut, la alegerile de duminică, 5,13 la sută la Camera Deputaţilor şi 5,23 la sută la Senat.