Kelemen: Vom face OPOZIŢIE CONSTRUCTIVĂ. Nu dăm teste de loialitate VIDEO

Kelemen Hunor anunţă oficial că UDMR va intra într-o "opoziţie constructivă", uniunea urmând să analizeze fiecare proiect al Guvernului şi să reacţioneze în funcţie de interesele comunităţilor maghiare. Preşedintele UDMR afirmă că ar vota Guvernul Ponta "doar de dragul premierului", precizând însă că USL nu are nevoie de voturile UDMR.

RomaniaTV.net
17 dec. 2012, 15:25
Kelemen: Vom face OPOZIŢIE CONSTRUCTIVĂ. Nu dăm teste de loialitate VIDEO

„Vom intra în opoziţie constructivă şi vom dialoga şi analiza toate proiectele ce privesc educaţia, cultura, regiunile de dezvoltare şi chestiunile ce privesc în mod direct maghiarii din România. Avem o reprezentare puternică în Parlament şi e lucrul cel mai important”, a declarat luni, Kelemen Hunor.

Întrebat cum se explică faptul că UDMR nu intră la Putere, liderul Uniunii a răspuns cu îndemnul: „Întrebaţi-i pe cei de la PNL!”

Potrivit lui Kelemen, Guvernul Ponta II ar merita să fie votat datorită premierului.

„Dacă ar fi vorba doar de premier cu mare plăcere, dar nu este cazul cu majoritatea pe care o au. La 66% nu au nevoie de voturile noastre. Nu acceptăm să dăm teste de loialitate, eu plătesc aşa cum plăteşte fiecare cetăţean contribuţiile, impozitele şi datoria oricărui cetăţean. Am contribuit şi eu şi părinţii, bunicii şi străbunicii mei la această ţară. Vom susţine la amendarea Constituţiei ceea ce e de susţinut”, a adăugat acesta.