Kenya: Trei morţi şi zeci de răniţi în două atentate la Mombasa

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi mai multe rănite sâmbătă în două atentate cu exploziv în oraşul-port Mombasa din Kenya, au declarat responsabili.

RomaniaTV.net
03 mai 2014, 20:35
Kenya: Trei morţi şi zeci de răniţi în două atentate la Mombasa

Una din explozii s-a produs într-un hotel foarte cunoscut, Reef Hotel, pe o plajă din cartierul Nyal, iar cealaltă a avut loc în cartierul Mwembe Tayari, în apropiere de centrul oraşului, a anunţat centrul kenyan pentru catastrofe.

Ministerul de Interne kenyan a declarat că trei persoane au fost ucise şi alte zeci rănite într-o staţie de autobuz în Mwembe Tayari în explozia unei grenade lansată în mulţime. El a adăugat că o bombă artizanală a explodat în sau lângă hotel, fără să provoace victime, potrivit Agerpres.

Mombasa, al doilea oraş al ţării situat la Oceanul Indian, foarte predominant musulman şi una dintre intrările principale în Africa de Est, a fost zguduit în ultimele luni de o serie de violenţe şi atentate. Guvernul a lansat o vastă ofensivă împotriva islamiştilor suspectaţi de a fi legaţi de vecinii lor somalezi, rebelii islamişti shebab, legaţi de Al Qaida.