Kerekes Karoly, deputat la al 7-lea mandat: Să fim corecţi cu pensiile parlamentarilor

Deputatul UDMR Kerekes Karoly, aflat la al șaptelea mandat, și-a îndemnat marți colegii să fie corecți în raport cu pensiile acordate parlamentarilor, invocând pensiile membrilor CCR și ale magistraților.

RomaniaTV.net
16 iun. 2015, 12:18
Kerekes Karoly, deputat la al 7-lea mandat: Să fim corecţi cu pensiile parlamentarilor

El a precizat că, potrivit unei adrese a Ministerului Muncii transmise grupului parlamentarilor UDMR la cererea acestuia, membrii CCR ar avea o pensie de 15.000 de lei, iar magistrații o pensie maximă de 25.000 de lei, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Parlamentarii şi-au votat PENSIILE SPECIALE. Demnitarii vor lua într-o LUNĂ cât 15 PENSII MINIME

„Prin Legea 119/2010 au fost aprobate 7 categorii de pensii speciale. Una singură a fost salvată: cea a procurorilor și judecătorilor, deci cea a magistraților. S-a putut face acest act de bunăvoință din partea CCR pentru că așa au vrut-o. Au vrut-o din motive personale, din interese proprii, din solidaritate de breaslă.

Celelalte categorii de pensii speciale au fost abrogate. (…) Eu, un deputat cu șapte mandate, nu caracterizez pe nimeni, nu vorbesc despre ipocrizie, populism, demagogie, deși aș putea să vorbesc. Faptele vorbesc de la sine. Să fim corecți„, a afirmat marți Kerekes Karoly, în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului.

CITEŞTE ŞI: PENSII SPECIALE şi pentru angajaţii parlamentarilor. Proiectul, avizat de senatorii jurişti

Plenul comun al Senatului și Camerei Deputaților a aprobat marți proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor cu 303 voturi ”pentru”, 124 ”împotrivă” și două abțineri.