KFC, Taco Bell şi Pizza Hut suspendă planurile de dezvoltare şi estimează pentru acest an vânzări în restaurante mai mici cu 44%

Publicat: Joi, 28 Mai 2020 14:17 // Actualizat: Joi, 28 Mai 2020 14:17 // Sursa: romaniatv.net

Sphera Franchise Group, care în România controlează francizele KFC, Taco Bell şi Pizza Hut, estimează pentru acest an vânzări în restaurante mai mici cu 44%, la 537 milioane lei, comparativ cu veniturile din restaurante realizate în 2019, care s-au ridicat la 954,7 milioane lei, potrivit bugetului pentru 2020 aprobat de acţionari şi publicat pe site-ul companiei, care arată că societatea suspendă totodată planurile de dezvoltare din acest an.

profitul de exploarare în restaurante este estimat să se prăbuşească cu 77,6%, până la 34,3 milioane lei în acest an, comparativ cu 152,9 milioane lei în 2019.

"În cadrul estimării vânzărilor, a fost considerată o perioadă de 15 săptămâni criza Covid-19 (până la 1 iulie 2020). Pentru restaurantele de tip In line (canalul delivery) şi Drive Thru, pe perioada crizei menţionate mai sus au fost asumate vânzări de până la 55% din media veniturilor anterioare crizei. După această perioadă, estimăm o revenire treptată a vânzărilor, având drept rezultat o scădere cu aproximativ 44% faţă de veniturile anului 2019", arată raportul companiei.

Sphera operează în prezent 82 de restaurante (dintr-un total de 154), din care 46 restaurante KFC în România, 10 restaurante KFC în Italia, 1 restaurant KFC în Republica Moldova, 20 restaurante Pizza Hut şi 5 restaurante Taco Bell.

Călin Ionescu a fost numit director general executiv interimar al Sphera Franchise Group, care controlează KFC, Taco Bell şi Pizza Hut

Propunerea de buget include efectele generate de Covid-19. Reprezentanţii companiei estimează că moneda naţională îşi va continua tendinţa de depreciere uşoară faţă de euro pe fondul continuării deteriorării deficitului de cont curent.

"Costul mărfii (ca procent din venituri) este uşor peste nivelul anului 2019, în principal datorită perioadei de criză. Costul cu salariile este recalibrat în linie cu veniturile, pe parcursul întregului an 2020", arată compania.

Compania suspendă totodată planurile de dezvoltre.

"Pe parcursul anului 2020 a fost suspendat planul de dezvoltare, în contextul discuţiilor care se derulează în prezent cu francizorul Yum!", se precizează în document.

Compania estimează totodată că la sfârşitul anului soldul disponibilităţilor băneşti va fi în jur de 25-30 milioane lei, iar soldul datoriilor pe termen lung va fi în jur de 188-192 milioane lei. Datoria netă va fi în jur de 157 -168 milioane lei.

"Toate asumpţiile menţionate mai sus au în vedere doar evoluţia curentă a crizei Covid-19, pe baza informaţiilor existente în acest moment. Nu putem anticipa cu acurateţe evoluţia viitoare a crizei, cu toate acestea vom lua toate măsurile necesare ca săr ăspundem prompt oricărei evoluţii şi să actualizăm planurile strategice în consecinţă", spun reprezentanţii companiei.

Compania a avut în primul trimestru al anului pierderile nete de 9,6 milioane lei, de la un profit net de 5,1 milioane lei în primele trei luni din 2019.

Sphera Franchise Group raportează vânzări consolidate de 198,3 milioane lei (28,64 milioane euro) în primul trimestru al anului, reprezentând o scădere de 7,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Scăderea a fost determinată în principal de închiderea sau limitarea activităţii restaurantelor impuse de autorităţile guvernamentale din ţările în care operăm. Compania a reuşit să atenueze impactul măsurilor extinse de izolare impuse în România, Italia şi Republica Moldova, concentrându-şiatenţiape canalele Delivery şi Drive-Thru, care continuă să servească mâncare prin KFC Delivery, KFC Drive Thruşi Pizza Hut Delivery.

Sphera Franchise Group şi-a restrâns operaţiunile restaurantelor din România în data de 18 martie, ca urmare a ordinului emis de Ministerul Afacerilor Interne, care a interzis servirea preparatelor în spaţii închise.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
KFC Pizza Hut Sphera Franchise Group taco bell
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
28 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H