Kiev se pregătește de o iarnă grea. De teama atacurilor Rusiei, 1.000 de stații de încălzire au fost alimentate cu generatoare

Autoritățile din capitala Ucrainei, Kiev, au pregătit peste 1.000 de puncte termice cu generatoare, în cazul în care acestea vor fi dezactivate de atacurile Rusiei.

02 nov. 2022, 18:51
Kiev se pregătește de o iarnă grea. De teama atacurilor Rusiei, 1.000 de stații de încălzire au fost alimentate cu generatoare

Din cauza atacurilor Rusiei care nu par să înceteze, Kiev a luat decizia de a alimemta peste 1.000 de puncte termice cu generatoare, în caz că acestea vor fi dezactivate. Stațiile de încălzire urbană sunt răspândite pe tot teritoriul orașului.

Infrastructura energetică a Ucrainei a fost avariată în proporție de 40% din cauza atacurilor cu rachete și drone. Zone mari din Kiev au fost lăsate pentru perioade scurte de timp gtfără energie electrică și apă, ceea ce a dus la raționalizarea energiei electrice.

Citește și: Zelenski ironizează armata Rusiei, în timp ce capitala Kiev este bombardată: „Fosta a doua armată a lumii nu mai este nici măcar a 22-a”

Vitali Klitschko a transmis pe Telegram că autoritățile iau în consoderare mai multe scenarii din cauza atacurilor provocate de Rusia, cu rachete.

„Cel mai răi scenariu este cel în care nu va exista deloc energie electrică, apă sau încălzire urbană. Pentru acest caz, pregătim peste 1.000 de puncte de încălzire în orașul nostru”, a scris primarul Kievului.

Vor fi amplasate generatoare în mai multe zone din Kiev, și mai multe produse de primă necesitate, precum apa. Edilul îi îndeamnă pe cetățenii care au părăsit Ucraina, să nu se întoarcă până la finalul iernii. Rusia este acuzată de guvernul ucrainean că a provocat o altă criză umanitară, forțând cetățenii să fugă speriați din țară, pentru a supraviețui, deoarece riscă să rămână fără energie electrică sau încălzire în timpul sezonului rece.

La Bucha, o regiune din Kiev, zilele trecute a fost adusă o stație de gaz modulară, care va facilita alimentarea generatoarelor cu combustibil și funcționarea în condiții de întrerupere de energie electrică, potrivit lui Anatoliy Fedoruk, primarul orașului Bucha. Stația a fost primită ca ajutor din partea partenerilor din Harkov, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Locuitorii Kievului stau la coadă la cișmelele publice, după bombardamentele rușilor de luni care i-au lăsat fără apă